Clicky


dnata verlengt samenwerking met Qatar Airways Cargo in België

dnata verlengt samenwerking met Qatar Airways Cargo in België

AMSTERDAM - dnata, een van 's werelds meest toonaangevende luchtvaart dienstverleningsbedrijven heeft hun partnerschap in België met Qatar Aiways Cargo verlengd. Door de meerjarige verlenging van het contract blijft dnata een reeks vrachtafhandelings- en wegtransportdiensten leveren aan de luchtvaartmaatschappij vanuit de ultramoderne faciliteit op Brussels Airport (BRU).

Qatar Airways Cargo voert momenteel een mix van 15 vracht- en passagiersvluchten per week uit van en naar de Belgische hoofdstad. In 2021 verwerkte dnata 25% meer vracht voor de luchtvaartmaatschappij op BRU dan het jaar ervoor.

Stef Vanbinst, Managing Director, dnata België: "We zijn er trots op dat we het vertrouwen en de loyaliteit van Qatar Airways Cargo hebben verdiend met onze betrouwbare en veilige diensten. We blijven investeren in onze operaties om consistent kwaliteit van wereldklasse te leveren aan de luchtvaartmaatschappij en haar klanten."

dnata activiteiten in Brussel

dnata betrad de Belgische vrachtmarkt in 2019 en breidde de vrachtcapaciteit in de Benelux aanzienlijk uit. Sindsdien heeft het de omvang van het geavanceerde vrachtcentrum meer dan verdubbeld, welke nu een oppervlakte van 7.000 m² beslaat. dnata exploiteert ook het Animal Care & Inspection Centre dat een eerste klas faciliteit van 2.000 m² biedt voor de behandeling van levende dieren op BRU.

Naast de uitbreiding van operaties, heeft dnata geïnvesteerd in apparatuur en technologieën, waaronder een Elevating Transfer Vehicle (ETV) systeem. In 2021 behandelde dnata 80.000 ton vracht met een team van 120 hoogopgeleide medewerkers in Brussel.