Clicky


DSV breidt activiteiten in North Sea Port fors uit

DSV breidt activiteiten in North Sea Port fors uit
19-04-2022 19:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - DSV en North Sea Port gaan nog meer samenwerken: DSV plant de bouw van nieuwe magazijnen in North Sea Port. DSV beschikt in het Vlaamse deel van North Sea Port al over een logistiek centrum voor de opslag en de distributie van goederen voor onder meer de gezondheidssector en de chemie. De samenwerking werd ondertekend tijdens een ontmoeting op het hoofdkantoor van DSV in Denemarken.

Op een terrein van 18 hectare zal er voor 100.000 m2 loodsen worden gebouwd voor de opslag en distributie van goederen voor diverse klanten. Deze nieuwe investering zal gerealiseerd worden aan het Kluizendok, op de linkeroever van het Vlaamse deel van North Sea Port. Van hieruit kunnen de goederen van en naar het Europese achterland worden vervoerd via wegtransport, met zeeschepen, binnenvaartschepen of per spoor. Als multimodale haven ligt North Sea Port immers op de kruisingen van al deze vervoersmogelijkheden.

Met het nieuwe gebouw wil DSV de mogelijkheden van haar Gentse gezondheidscluster verbeteren en uitbreiden, onder meer op het vlak van activiteiten met toegevoegde waarde (Value Added Logistics) en procesautomatisering. Het gebouw zal temperatuurgecontroleerde opslagruimtes bevatten in omgevingstemperatuur, 2-8°C, -20°C, -40°C en -80°C, waarbij de opsplitsing naar compartimenten met standaardafmetingen flexibiliteit in het gebruik mogelijk zal maken. De extra capaciteit zal DSV ook in staat stellen om verdere groei in andere doelgroepen mogelijk te maken. DSV streeft ernaar om aangaande ontwerp, bouw, inrichting en gebruik het meest duurzame warehouse van DSV in de Benelux te realiseren. Bovendien gaat DSV via een hoogwaardig sustainability programma meer investeren in multimodaliteit waarbij DSV een significante toename voorziet in het gebruik van containers via de haven.

Ontmoeting DSV en North Sea Port in Denemarken

De investering werd ondertekend tijdens een ontmoeting van North Sea Port en DSV in het Deense Hedehusene, op dinsdag 19 april.

Daan Schalck, CEO van North Sea Port: “We zetten als North Sea Port hard in op het verder verankeren van onze bestaande activiteiten en het uitbreiden van de werkgelegenheid. De investering van DSV in nieuwe opslagmagazijnen past bovendien helemaal in de verdere ontwikkeling van onze logistieke sector.”

Namens DSV is Peter van der Maas, Executive Vice President, erg verheugd over de toekomstgerichte samenwerking met North Sea Port: “Deze Breeam-gecertificeerde uitbreiding in Gent stelt ons als DSV in staat om onze groei duurzaam te realiseren en onze klanten op de lange termijn te voorzien van state-of-the art opslag en Value Added Logistics binnen healthcare en andere doelgroepen. Daarnaast zal het een sterke impuls geven aan de werkgelegenheid en economische ontwikkeling in de regio”.