Clicky


Britten leggen nog een P&O-veerboot aan de ketting

Britten leggen nog een P&O-veerboot aan de ketting
13-04-2022 14:16 | Algemeen | auteur ANP/RTR

DOVER - De Britse kustwacht heeft opnieuw een P&O-veerboot die normaal gesproken tussen Dover en Calais vaart aan de ketting gelegd. Dat gebeurde na een inspectie waarbij een aantal overtredingen werden geconstateerd, aldus de dienst. De verdere aanpak van P&O leidt mogelijk tot een verergering van de verkeersopstopping bij Dover. Voor die Britse haven staat een file van vrachtwagens die tientallen kilometers lang is.

P&O is normaal gesproken goed voor een derde van al het vervoer over het Kanaal. Sinds het bedrijf vorige maand plotseling achthonderd mensen zeevarend personeel ontsloeg om kosten te besparen, ligt het onder vuur van de Britse overheid. De overtochten tussen Dover en Calais liggen sindsdien al stil. Eerder liet het bedrijf weten komende vrijdag die dienst te willen hervatten, maar of dat nu lukt is niet direct duidelijk.

De vrachtfiles bij Dover zijn overigens niet alleen te wijten aan het wegvallen van de ferry's van P&O. Een storing bij een belangrijk Brits douanesysteem zorgde ook voor oponthoud. Dit paasweekeinde wordt er ook veel toeristisch verkeer verwacht, waardoor alle vrachtwagens ook niet zomaar de oversteek kunnen maken.