Clicky


De Haas Rotterdam breidt uit op RDM Rotterdam

De Haas Rotterdam breidt uit op RDM Rotterdam
12-04-2022 09:52 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Haas Rotterdam breidt de activiteiten uit op RDM Rotterdam. Naast het terrein rondom de insteekhaven op RDM West, neemt de scheepswerf nu ook een gedeelte van de Scheepsbouwloods, de enorme hal achter de lift, in gebruik.

De Haas Rotterdam gaat op RDM Rotterdam reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan met name beroepsvaartuigen en superjachten.

De Haas Rotterdam is momenteel volop bezig om naast het terrein rondom de insteekhaven ook het nabijgelegen terrein van circa 2 ha om te vormen tot een modern werfterrein. Een nieuwe 820 Tons Travelift staat reeds gereed om via de insteekhaven de vaartuigen droog te gaan zetten en te transporteren naar het werfterrein en scheepsbouwloods.

De uitbreiding van de werf past in het beleid van het Havenbedrijf Rotterdam, eigenaar van RDM Rotterdam, om klanten relevante scheepsreparatie- en onderhoudsfaciliteiten aan te kunnen bieden. Ze versterkt en is complementair aan het bestaande aanbod binnen de RDM locatie en het Rotterdam Makers District.

Scheepsbouwloods

De nieuwe ruimte voor De Haas Rotterdam in de Scheepsbouwloods komt vrij omdat Franklin Europe minder bedrijfsruimte nodig heeft. Havenbedrijf gebruikt de gelegenheid om het overige vrijgekomen gedeelte van de Scheepsbouwloods te herontwikkelen en gereed te maken voor nieuwe huurders. De Scheepsbouwloods is na de herontwikkeling een aantrekkelijk pand voor middelgrote en grote bedrijven uit de maritieme dienstverlening en de maakindustrie. De herontwikkeling van de Scheepsbouwloods past goed in de vastgoedstrategie van Havenbedrijf Rotterdam. Daarbij wordt uitgegaan van het versterken van het vestigingsklimaat in het havencomplex door inzet van vastgoed.