Clicky


Scania Production Zwolle verhoogt productiecapaciteit naar 240 trucks per dag

Scania Production Zwolle verhoogt productiecapaciteit naar 240 trucks per dag
06-04-2022 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ZWOLLE - Scania Production Zwolle gaat de productiecapaciteit verhogen naar maximaal 240 vrachtwagens per dag. Om dit te realiseren dienen er forse investeringen in de fabriek gedaan te worden. Het doel is om na de zomer van 2023 technisch klaar te zijn voor deze verhoging. Door deze verhoging neemt de maximale productiecapaciteit toe met maar liefst 14 procent.

Deze uitbreiding is nodig om in te kunnen spelen op de verwachte groeiende vraag vanuit de markt. De keuze voor Zwolle is andermaal een bevestiging dat de Nederlandse Scaniafabriek binnen het mondiale productiesysteem een belangrijke plaats inneemt. Scania Production Zwolle is nu al de grootste Scaniafabriek ter wereld.

Johan Uhlin, Managing Director Scania Production Zwolle: “Wij zijn enorm blij met deze uitbreiding van onze productiecapaciteit en het vertrouwen dat Scania Group hiermee uitspreekt in alle Zwolse medewerkers. Dit is een investering in de toekomst van onze fabriek en in deze economisch onzekere tijden is dat een zeer positief bericht.”

De investering vindt plaats binnen de huidige productielocatie. Uiteraard gaat de capaciteitsuitbreiding op termijn ook een positief effect hebben op de regionale werkgelegenheid. Exacte aantallen zijn nu nog niet bekend.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus