Clicky

 
Transport Online - Ministers en staatssecretaris brengen werkbezoek aan Port of Moerdijk

Ministers en staatssecretaris brengen werkbezoek aan Port of Moerdijk

Ministers en staatssecretaris brengen werkbezoek aan Port of Moerdijk
05-04-2022 09:55 | Haven Nieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

MOERDIJK - Op maandag 4 april brachten minister Mark Harbers (I&W), Hugo de Jonge (V&RO) en staatssecretaris Vivianne Heijnen (I&W) samen met de gedeputeerden van de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland een bezoek aan Port of Moerdijk als een van de belangrijkste knooppunten in de goederencorridor Oost en Zuidoost. Tijdens een rondrit over het haven- en industriegebied werd stilgestaan bij het nieuwe Logistiek Park Moerdijk en de zeehaven van Moerdijk. Bewindslieden kregen een toelichting op de plannen en concrete uitdagingen waar de partijen in de goederencorridor (van het westen naar het oosten en zuidoosten van Nederland) voor staan.

Ferdinand van den Oever, directeur van Havenbedrijf Moerdijk, ontving de deelnemers in de bus en gaf tijdens een rondrit door het haven- en industriegebied een toelichting op de multimodale kracht van Moerdijk.

“We hebben niet alleen een belangrijke functie als zeehaven, maar zijn als meest inland gelegen zeehaven ook het belangrijkste knooppunt op een aantal achterlandcorridors. Onze modaliteiten zeevaart, binnenvaart, spoor, weg en buis zetten wij daarbij in om meer dan een logistiek doorgeefluik te zijn. We voegen waarde toe door onze focus op Europese distributie en distributiecentra. Daarmee dragen we substantieel bij aan onze economie en werkgelegenheid.”

Programma Topcorridors Goederen Oost en Zuidoost Tijdens het werkbezoek maakten de bewindslieden kennis met de vijf pijlers uit het ‘Uitvoeringsplan 2022 Goederenvervoercorridors’. In het kader van de ruimtelijke economische ontwikkeling werd stilgestaan bij de sturing op provinciaal niveau in relatie tot nationaal beleid omtrent bedrijventerreinen. Ook was er aandacht voor het corridorproject ‘Truckparkings’.

Verder werd kennisgemaakt met de pijler ‘verduurzaming’ aan de hand van de projecten ‘Clean Energy Hubs’, ‘Modal Shift Regeling’, ‘Walstroom’ en ‘Zero Emission Services’. Daarnaast werd gesproken over multimodale bereikbaarheid en 740-meter treinen als nieuwe Europese standaard. Om tot slot in te gaan op digitalisering en digitale voorzieningen voor de goederensector.

Ministers, staatssecretaris en de regiobestuurders bespraken de opgaven in de regio en de gedeelde opgaven en ambities uit het coalitieakkoord om zo een goede start en voortzetting van de samenwerking tussen Rijk en regio in de komende jaren te markeren.

Foto's

  • J.Roeland
    Shell Moerdijk
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,932
Diesel1,902

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden