Clicky


Luxe Mercedes-Benz Tourismo voor De Avonturier

Luxe Mercedes-Benz Tourismo voor De Avonturier
29-03-2022 10:08 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ROSSUM - Eind februari kreeg het Twentse touringcarbedrijf De Avonturier een nieuwe Mercedes-Benz Tourismo geleverd door Daimler Buses | EvoBus. De Avonturier gaat de Tourismo inzetten voor de meest uiteenlopende reizen. Directeur-eigenaar Ton Schellings: “Ik denk dat we met deze Tourismo de mooiste touringcar van Twente in huis hebben. Het is echt een plaatje.”

De Avonturier is een naam waardoor je gelijk vermoedt dat je hier met een bijzonder touringcarbedrijf te maken hebt. En dat vermoeden klopt helemaal. Directeur-eigenaar Ton Schellings vertelt: “De basis voor De Avonturier is gelegd in 1991, toen ik samen met een groep vrienden een tweedehands bus kocht om avontuurlijke reizen mee te maken. Om inkomsten te genereren richtten we een buitensportbedrijf op, zodat we de bus konden inzetten om mensen weg te brengen en weer op te halen van bijvoorbeeld survivalweekenden in de Ardennen. Van daaruit is touringcarbedrijf De Avonturier ontstaan. In de loop der tijd zijn we fors gegroeid. We hebben nu vier touringcars en zijn uitgegroeid tot een professioneel, allround touringcarbedrijf. Maar er is één ding hetzelfde gebleven, en dat is dat we nog steeds graag het avontuur opzoeken. Zo verzorgen we veel reizen naar de randen van Europa, zoals trips naar de Baltische staten, of natuurreizen naar de oerbossen in Polen.”

Elektrisch glazen dak en instapverlichting

Omdat een van hun vorige Mercedes-Benz touringcars aan vervanging toe was, kocht De Avonturier een nieuwe Tourismo bij Daimler Buses | EvoBus, die eind februari werd geleverd. Om precies te zijn is de nieuwe Tourismo een 2-assige 15 RHD van 12 meter lang, met ruimte voor 51 reizigers, 2 gidsen en uiteraard de chauffeur.

De Tourismo is voorzien van een aantal bijzondere opties, vertelt Ton Schellings: “Er zit onder meer een glazen dak in dat open kan, met elektrische bediening. Dat is iets dat je maar zelden ziet. Het glazen dak van onze nieuwe Tourismo maakt hem echt uniek. Verder zijn er een tweede en derde microfoon, waarbij die laatste is te gebruiken vanaf stoelpositie. We zijn ook heel blij met de instapverlichting onder de beide deuren, die struikelpartijen voorkomen als het donker is. Verder hebben we twee koelkasten, video en een koffiezetapparaat aan boord. De witte kleurstelling in combinatie met onze bedrijfsnaam en ons logo is ook prachtig. Al met al denk ik dat we met deze Tourismo de mooiste touringcar van Twente in huis hebben.”

“Het glazen dak van onze nieuwe Tourismo maakt hem echt uniek.”

Multi-inzetbaar

Ton heeft zelf al aardig wat ritten gemaakt met de nieuwe Tourismo, die voor de meest uiteenlopende reizen zal worden gebruikt. Zo is de Tourismo al ingezet voor een 10-daagse wintersportreis naar Oostenrijk, diverse dagtrips en een festival.

“De Tourismo rijdt echt heerlijk en is multi-inzetbaar. Een 3-assige bus heeft misschien net wat meer comfort, maar het is nog steeds geweldig rijden. Bovendien is het met een 2-assige touringcar makkelijker rijden in stadscentra, iets waar onze nieuwe Tourismo geregeld zal komen. Qua veiligheidssystemen hebben we onder meer een lanewarning-systeem, dynamische cruisecontrol en een systeem dat waarschuwt bij vermoeidheid van de chauffeur.”

De nieuwe Tourismo van De Avonturier is ook voorzien van een trekhaak, een goedgekeurd 3,5-tons verlaagd exemplaar. “Aan die trekhaak moet nog een kleine aanpassing gedaan worden voordat we hem kunnen gebruiken. Wat mij betreft gebeurt dat liever vandaag dan morgen, want we reizen vaak met een aanhanger vol fietsen naar de meest avontuurlijke plekken van Europa. De markt is nog niet zoals hij was voor corona, maar de belangstelling neemt gelukkig duidelijk weer toe. Ook wij staan te trappelen om op avontuur te gaan!”

“We zijn heel blij met de instapverlichting onder de beide deuren.”

Actief meedenken

Het aanschaffen van een nieuwe touringcar is niet niks, zeker niet gezien de lastige tijd waar veel touringcarbedrijven mee te maken kregen door corona. Toch besloot De Avonturier tot aanschaf, niet in de laatste plaats door de mooie deal waar Daimler Buses | EvoBus voor zorgde.

Ton Schellings: “Voor het verkoopproces geef ik EvoBus echt een heel hoog cijfer, laten we zeggen een 9+. De key-accountmanager met wie we de deal sloten, Bart van der Ham, laat al langere tijd zien dat hij erg betrokken is bij ons bedrijf en werkt vanuit een heel persoonlijke aanpak. Daardoor is het erg prettig samenwerken. Ze denken bij EvoBus actief met je mee en hebben gezorgd voor een touringcar die perfect past bij ons bedrijf. Ook wat betreft onderhoudscontract en financiering is alles perfect geregeld. Het totaalplaatje bij de aanschaf van onze Tourismo ziet er gewoon hartstikke goed uit.”