Clicky


Grondlegger De Boer Transport Tijnje, Jan de Boer, overleden

Grondlegger De Boer Transport Tijnje, Jan de Boer, overleden
25-03-2022 09:52 | Overig | auteur Redactie | Esther van der Wal

TIJNJE - Op dinsdag 22 maart is op 87-jarige leeftijd Jan de Boer overleden. Jan de Boer was de grondlegger van het huidige De Boer Transport in Tijnje.

Douwe de Boer had in de jaren '50 een fouragehandel. Oom Auke de Boer was regionaal vrachtrijder bij een Bodedienst. In het begin van de jaren '60 kon grondlegger Jan de Boer samen met oom Auke een vrachtwagen inclusief opdrachtgever overnemen van zijn toenmalige werkgever R. Hijlkema.

Het betrof een DAF Torpedo met oplegger en vast werk voor COMEGO/COBERCO. Daarom ligt de oorsprong van De Boer Transport in het provinciaal melktransport naar de Coöperatieve Condens Fabriek te Leeuwarden, het tegenwoordige FrieslandCampina.

Eind jaren ’80 heeft De Boer Transport, door de reorganisaties in de zuivelindustrie, de focus verlegd naar haar huidige activiteiten: groupage van en naar Scandinavië. Hier werd de basis gelegd voor de huidige onderneming.

"Dankbaar zijn wij voor wat hij voor ons bedrijf heeft betekend. Hij voelde zich tot het laatst toe verbonden. Het was zijn trots. Wij gaan zijn betrokkenheid en interesse in het bedrif en de medewerkers missen", aldus directie en personeel van De Boer Transport.

Jan de Boer zal maandag 28 maart worden begraven.