Clicky

 
Transport Online - Passagiersvliegtuig met 132 inzittenden neergestort in China [+video]

Passagiersvliegtuig met 132 inzittenden neergestort in China

Passagiersvliegtuig met 132 inzittenden neergestort in China [+video]
21-03-2022 09:34 | Ongevallen | auteur ANP/RTR/AFP

WUZHOU - [update 12:30 uur] Een passagiersvliegtuig met 132 inzittenden is maandag neergestort in het zuiden van China. Reddingswerkers op de rampplek hebben volgens de staatskrant The People's Daily geen aanwijzingen gevonden dat er nog mensen in leven zijn.

De Boeing 737-800 van China Eastern Airlines was van Kunming onderweg naar Guangzhou. Het toestel stortte neer in de bergen bij Wuzhou, een stad in de regio Guangxi. Daar ontstond een grote brand. De Chinese luchtvaartautoriteiten hebben de crash bevestigd na berichtgeving van Chinese staatsmedia.

Wat de toedracht van de crash was, is niet bekend. Het gaat om vlucht MU5735. Op FlightRadar24 is te zien dat het vliegtuig, dat in juni 2015 in gebruik werd genomen, bij Wuzhou een duikvlucht maakte. Bij die stad verloren de luchtvaartautoriteiten het contact met het toestel.

Afgelegen gebied

Het vliegtuig is neergestort in een afgelegen gebied en daardoor moeilijk door de hulpdiensten te bereiken. Uit berichtgeving van staatsmedia valt op te maken dat toestel uiteen is gevallen. De krant People's Daily meldt op basis van een brandweerfunctionaris dat er tussen het puin geen tekenen van leven zijn.

De Chinese president Xi Jinping heeft in een eerste reactie laten weten "geschokt" te zijn. Hij heeft opgeroepen tot maximale inspanningen bij het reddingswerk en onderzoek om "zo snel mogelijk de oorzaak van het ongeval" te achterhalen.

De luchtvaartautoriteiten zeggen dat aan boord 123 passagiers en negen bemanningsleden zaten. Dat is een persoon minder dan staatsomroep CCTV eerder meldde. China Eastern Airlines heeft de kleuren van zijn site aangepast naar zwart-wit en een speciaal telefoonnummer geopend voor familieleden van de inzittenden.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden