Clicky


Gasunie sluit met Exmar 5-jarig contract voor huur hervergassingsschip FSRU S188

Gasunie sluit met Exmar 5-jarig contract voor huur hervergassingsschip FSRU S188
18-03-2022 09:42 | Offshore | auteur Redactie | Esther van der Wal

ANTWERPEN - Het belgische Exmar heeft vrijdag aangejkondigd dat zij met Gasunie LNG Holdings BV (Gasunie) een overeenkomst heeft bereikt voor de verhuur voor 5 jaar van haar 600 MMSCFD hervergassingsschip FSRU S188 (Floating Storage and Re-Gasification Unit).

Gasunie zal de FSRU S188 inzetten als drijvende LNG-importterminal in Eemshaven in Groningen, met het oog op de geopolitieke ontwikkelingen die momenteel gaande zijn in Europa en de toegenomen druk van regeringen op de zekerheid van de energievoorziening.

Het is de bedoeling dat de FSRU S188 wordt ingezet en dat de terminal operationeel is tegen het einde van het derde kwartaal van 2022.

"We zijn blij dat we deze overeenkomst met Gasunie hebben bereikt. Het bewijst de mogelijkheden van onze vlottende infrastructuuroplossingen als een snelle en competitieve oplossing om de energiebevoorrading van gemeenschappen, industrieën en huishoudens veilig te stellen. We zijn er trots op dat Gasunie dit LNG-invoerproject toevertrouwt aan Exmar, voortbouwend op onze expertise in dit domein tijdens het voorbije decennium", verklaarde Nicolas Saverys, uitvoerend voorzitter van Exmar

Exmar biedt drijvende oplossingen voor de exploitatie, het vervoer en de transformatie van gas aan. Exmar wil zijn klanten van dienst zijn met innovaties op het vlak van offshore-ontginning, transformatie, productie, opslag en vervoer over zee van vloeibaar aardgas, petrochemische gassen en vloeibare koolwaterstoffen.

Exmar ontwikkelt economisch haalbare en duurzame waardeketens voor energie, in het kader van langlopende allianties met eersteklas zakenpartners. Hiertoe ontwerpt, bouwt, certificeert, bezit, leaset en exploiteert Exmar gespecialiseerde drijvende maritieme infrastructuur.

Ook voldoet het bedrijf aan de strengste normen voor commercieel, technisch en administratief beheer en kwaliteitsborging voor de hele maritieme energiesector.