Clicky

 
Transport Online - Prinses Anne van Groot-Brittannië bezoekt het grootste ziekenhuisschip ter wereld in Rotterdam

Prinses Anne van Groot-Brittannië bezoekt het grootste ziekenhuisschip ter wereld in Rotterdam

Prinses Anne van Groot-Brittannië bezoekt het grootste ziekenhuisschip ter wereld in Rotterdam
04-03-2022 20:10 | Algemeen | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - H.K.H. Prinses Anne reisde vandaag naar Rotterdam voor een bezoek aan de Global Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld. De 71-jarige dochter van koningin Elizabeth werd rondgeleid en ontmoette vrijwilligers die werkzaam zijn bij Mercy Ships. In 2021 werd ze officieel beschermvrouwe van Mercy Ships. Vandaag bedankte ze in het bijzonder de vrijwilligers voor hun belangrijke rol in het werk van Mercy Ships. Het bezoek was het eerste bezoek van H.K.H. Prinses Anne in de rol van (internationale) beschermvrouwe van Mercy Ships. In 2011 bezocht ze al de Africa Mercy in Sierra Leone. Dit schip ligt op dit moment in Senegal.

Namens Mercy Ships Nederland heette bestuursvoorzitter Jan van den Bosch H.K.H. prinses Anne van harte welkom in Rotterdam. Op de vraag hoe de prinses het bezoek aan het ziekenhuisdek had ervaren, vertelde een bewogen prinses dat ze diep onder de indruk was van de toewijding van de medewerkers aan boord en dat ze bijzonder had genoten van de open gesprekken. De prinses liet duidelijk blijken hoe ze zich betrokken voelt bij Mercy Ships als beschermvrouwe.

H.K.H. Prinses Anne: “Na zoveel decennia aan het roer van chirurgische zorg via de zeeën, is het duidelijk te zien hoe Mercy Ships die ervaring en kennis heeft toegepast in het ontwerp van de Global Mercy. Het was een genoegen om enkele chirurgen, medische teams en bemanning te ontmoeten die hoop en genezing brengen aan talloze mensen."

Enorm potentieel voor de toekomst

Ze vertelde: "Het is een eer om deel uit te maken van deze feestelijke gebeurtenis van het allereerste, speciaal gebouwde, ziekenhuisschip in de vloot van Mercy Ships. Het toepassen van de ervaring en het leren van uw vorige schepen heeft geleid tot dit buitengewone schip met een enorm potentieel voor de toekomst. Het was een droom, maar het was altijd een realistische droom, dus mijn felicitaties gaan naar jullie allemaal, in het bijzonder naar de oprichters, omdat Mercy Ships op zich al een daad van geloof was. Bedankt allemaal voor wat jullie de afgelopen jaren hebben bereikt. Het begrijpen van het belang van het trainen van trainers is iets dat Save the Children me heeft gebracht. Dus ik waardeer vooral de inspanningen die jullie op dat gebied doen.”

Inzet voor Afrika van groot belang

Gert van de Weerdhof, CEO van Mercy Ships Internationaal, ging in gesprek met de prinses over het feit dat Afrika nog zwaarder getroffen gaat worden door de economische gevolgen van de corona-pandemie en dat daarom onze inzet voor Afrika van nog groter belang is geworden. Prinses Anne nam de tijd om zich te verdiepen in het feit dat de Global Mercy vanuit Rotterdam naar Senegal zal vertrekken als varend ziekenhuis, maar ook als varend opleidingsschip voor Afrikaanse medici.

Presentatie aan de wereld

De Global Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld, arriveerde zaterdag 26 februari in Rotterdam. Afgelopen week en komende week wordt de Global Mercy met gratis rondleidingen, online tours en evenementen aan de wereld gepresenteerd. De gratis tours aan boord van het schip zijn nagenoeg volgeboekt. Op 15 maart verlaat het schip de Rotterdamse wateren en gaat de Global Mercy op weg naar zijn missie in Afrika: het toegankelijk maken van medische zorg in de armste landen van de wereld.

Global Mercy is de grote zus van Africa Mercy, het huidige ziekenhuisschip van Mercy Ships. Met het nieuwe schip verdubbelt Mercy Ships haar impact. Niet alleen met levensreddende ingrepen, maar ook met opleidingen en trainingen voor lokale zorgmedewerkers in Afrika. Als beide schepen operationeel zijn, verwacht Mercy Ships elk jaar meer dan 5000 medische ingrepen te kunnen doen en meer dan 28.000 tandheelkundige ingrepen. Op dat moment zullen ze bovendien elk jaar meer dan 2.800 medische professionals opleiden.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden