Clicky

 
Transport Online - Topman Ryanair verwacht 'zeer moeilijk' jaar na Russische invasie

Topman Ryanair verwacht 'zeer moeilijk' jaar na Russische invasie

Topman Ryanair verwacht 'zeer moeilijk' jaar na Russische invasie
02-03-2022 13:10 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

LONDEN - De komende twaalf maanden zullen voor de meeste luchtvaartmaatschappijen "zeer moeilijk" worden. Dat heeft Michael O'Leary van prijsvechter Ryanair gezegd. Door de Russische invasie van Oekraïne en daaropvolgende westerse sancties zijn de olieprijzen enorm gestegen.

Vliegmaatschappijen zullen daardoor met hogere kosten worden geconfronteerd, vooral als ze hun brandstofprijzen niet voor een lange periode hebben vastgelegd. Dat heeft Ryanair volgens O'Leary wel gedaan. Ryanair heeft 80 procent van de brandstofbehoefte afgedekt tot volgend jaar maart. Het bedrijf hoeft deze zomer dan ook geen hogere brandstofkosten door te berekenen aan klanten.

Ryanair zag het aantal boekingen met een vijfde dalen na de Russische invasie van Oekraïne. Inmiddels herstelt de verkoop van tickets weer, aldus O'Leary. Hij denkt dat zolang de oorlog niet verder escaleert, de invasie geen grote impact zal hebben op de verkoop van tickets in Oost-Europa.

Zijn vliegmaatschappij vloog voor de oorlog op vier luchthavens in Oekraïne. Ryanair vervoerde zo'n 2 miljoen passagiers van en naar die vliegvelden. De toestellen die op die routes vlogen, zullen worden ingezet op zomerse bestemmingen in Europa zoals Griekenland, Spanje en Italië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden