Clicky


Brandende Euroferry Olympia naar Griekse haven, nog steeds tien chauffeurs vermist

Brandende Euroferry Olympia naar Griekse haven, nog steeds tien chauffeurs vermist
22-02-2022 16:44 | Incidenten | auteur ANP/AFP/DPA

ATHENE - De veerboot die sinds vrijdag bij het Griekse eiland Corfu in brand staat, wordt naar een Griekse haven gesleept. In de tussentijd ligt de zoektocht naar de tien vermisten stil. Er is weinig hoop op het vinden van overlevenden.

De brand op de Euroferry Olympia wordt in de haven van Astakos verder bestreden. De Griekse autoriteiten hebben gezegd dat reddingswerk nu te moeilijk is vanwege de enorme hitte en giftige dampen op het schip. Bij de bergingsactie zijn ook experts van het Nederlandse Boskalis betrokken.

De brand heeft zeker een persoon het leven gekost. Drie opvarenden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Er waren officieel 239 passagiers en 51 bemanningsleden aan boord. Bij de reddingsactie werden echter ook twee Afghanen ontdekt die niet op de passagierslijst stonden.

De Euroferry Olympia was vanuit Griekenland op weg naar Italië toen in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitbrak. Er worden nog tien vrachtwagenchauffeurs vermist. Het gaat om zeven Bulgaren, twee Grieken en een Turk. Zij sliepen naar verluidt in hun wagens toen de brand door nog onbekende reden begon.