Clicky


Tijdregistratiesoftware voor de transportsector

Tijdregistratiesoftware voor de transportsector
18-02-2022 10:41 | Transport | auteur Redactie | Bodet

Inzage hebben in de uren die medewerkers draaien is essentieel voor het beheren van een goede bedrijfsvoering. Dit geldt ook voor de transportsector. In deze sector werken bedrijven veel met ploegendiensten en flexibele arbeidscontracten. Daarnaast is het in de transportsector belangrijk om snelle en gunstige routes te plannen tegen lage kosten.

Vroeger was tijdregistratie grotendeels een handmatige taak. Medewerkers klokten handmatig in en uit of ze vulden een urenstaat in. De gewerkte uren werden dan verwerkt door de afdeling personeelszaken in de salarisadministratie. Deze tijdregistratiesystemen zijn meestal omslachtig en foutgevoelig. Tegenwoordig zijn er modernere en efficiëntere tijdregistratiesoftwaresystemen voor de transportsector.

Waarom tijdregistratie voor transport?

Een goede tijdregistratie is niet te missen voor bedrijven in de transportsector. De gegevens die het systeem registreert vormt de basis voor de beloning en verloning. Een goed werkend tijdregistratie systeem levert daarom ook talloze voordelen voor jouw bedrijf op. Dit zijn de belangrijkste voordelen voor jouw organisatie:

Efficiënte hr-medewerkers

Het invoeren van tijdregistratie software werkt kosten besparend. Je automatiseert namelijk taken die vroeger handmatig werden uitgevoerd. Hierdoor heb je minder manuren nodig voor het afhandelen van volledige registratieprocessen. Het systeem geeft een helder overzicht van planningen voor verlof en aanwezigheid. Dit biedt meer inzicht in de hoeveelheid uren dat een medewerker aanwezig is geweest voor de hr-afdeling en afdelingsmanager. Daarnaast beperkt het de risico’s om fouten te maken tijdens het berekenen van werktijden. Tevens is het eenvoudiger voor hr-medewerkers om personeelsdossiers bij te houden. De informatie wordt centraal en veilig opgeslagen in de software.

Eenvoudig voor uw medewerkers

Overige werknemers profiteren ook van het werken met een tijdregistratiesysteem. Aanwezigheidsdeclaraties worden vereenvoudigd door de verschillende opties voor tijdregistratie: moderne touchscreen terminals, in- en uitklokken via computers of tablets en mobiel. Het aanvragen van verlof wordt ook sneller afgehandeld en gedigitaliseerd. Managers kunnen aanvragen eenvoudig digitaal goedkeuren. Werknemers kunnen met hun persoonlijke account zelfstandig de gemaakte overuren, tvt, verlof en dergelijke inzien.

Tijdbesparend voor managers

Door de implementatie van een tijdregistratiesysteem krijgen jouw managers meer tijd en inzicht. Blokkeringen en meldingen van de software bieden een beter toezicht op de naleving van de wet-en-regelgeving. Ze kunnen met een tijdregistratiesysteem ook eenvoudiger overuren goedkeuren. Bovendien krijgen managers een beter inzicht in de bezetting van de komende periodes.

De oplossing van Bodet

Zijn de managers in jouw organisatie ook te veel tijd kwijt aan het bijhouden van het rooster? Of is er meer behoefte aan overzicht en duidelijkheid? De boekingsterminals en de tijdregistratiesoftware van Bodet bieden inzichten in de aan- en afwezigheid van medewerkers. Verder wordt de indelingen van de werkzaamheden geoptimaliseerd, met inachtneming van wettelijke verplichtingen.

Met tijdregistratie van Bodet kunnen alle medewerkers in het systeem worden gezet en toegewezen worden aan een ploeg. Op basis daarvan wordt er een rooster gemaakt. Met een vast werkrooster weten medewerkers waar ze aan toe zijn. Het werkrooster zorgt voor een goed overzicht met betrekking tot wie wanneer en op welke locatie werkt, of er geruild moet worden en mogelijke vrije dagen. In het werkrooster kan je ook aangeven wanneer je overuren draait, en kloktijden worden gekoppeld aan het rooster. Daarnaast maakt de planningstool het mogelijk om op verschillende locaties verschillende roosters te plannen.

Het goed inrichten van het systeem van Bodet is eenvoudig maar kost even tijd. Wanneer het eenmaal ingericht is, gaat het systeem voor je aan het werk.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!