Clicky


Negen vrachtwagens verboden om verder te rijden vanwege overbelading tijdens Duitse controle

Negen vrachtwagens verboden om verder te rijden vanwege overbelading tijdens Duitse controle [+foto's]
16-02-2022 14:38 | Controles | auteur Redactie

KEULEn - De Duitse politie heeft gisteren, dinsdag 15 februari, op de Duitse A4 een transportcontrole gehouden. Er werden meer dan vijftig vrachtwagens gecontroleerd. In negen gevallen verbood de politie de rit voort te zetten omdat het totale gewicht aanzienlijk werd overschreden en beval ze ter plaatse te herladen. In totaal startte de politie 45 administratieve inbreukprocedures en haalden ze elf borgsommen op voor een bedrag van ongeveer 5.000 euro.

Een vrachtwagen van 40 ton uit Roemenië, geladen met boomstammen, werd met zo'n 8.000 kilogram overladen. Pas na het betalen van een borg van zo'n 500 euro en het met behulp van een kraan herladen van een deel van de boomstammen mocht de 34-jarige vrachtwagenchauffeur zijn rit voortzetten.

In het geval van een 46-jarige chauffeur die over de snelweg reed zonder de vereiste chauffeurskwalificaties, gebruikten de ambtenaren een wielklem om te voorkomen dat de met vier ton overbeladen houttransporter door kon rijden. Pas nadat er een vervangende chauffeur beschikbaar is, kan de in Roemenië geregistreerde houttransporteur zijn rit hervatten.

 

Overbelading kan ernstige gevolgen hebben voor de rijstabiliteit, klapbanden veroorzaken en de remweg verlengen.