Clicky


Amerikaan wil vliegtuigdeur openen zodat passagiers hem filmen

Amerikaan wil vliegtuigdeur openen zodat passagiers hem filmen
15-02-2022 19:50 | Buitenland | auteur ANP

PORTLAND - Een Amerikaanse man is aangehouden nadat hij tijdens een vlucht de nooddeur probeerde te openen. Hij deed dit volgens de autoriteiten in de hoop dat mensen hem zouden filmen, zodat hij zijn kritische opvattingen over coronavaccins kon delen.

De 32-jarige man zat aan boord van een vlucht van Delta Airlines van Salt Lake City naar Portland. Tijdens de vlucht maakte hij de plastic bedekking los van de hendel op de nooddeur. Daarna begon hij hard aan de hendel te trekken. Op videobeelden is volgens Amerikaanse media te zien dat hij schreeuwt: "We worden allemaal voorgelogen." Later zegt hij iets over coronavaccins.

Een bemanningslid beval de man te stoppen en naar de achterkant van het toestel te gaan, zeggen aanklagers. Hier werkte hij aan mee, waarna de crew hem vastzette. De Amerikaan moest maandag voor de rechter verschijnen en blijft vastzitten terwijl het onderzoek loopt.

Een aanklager sprak over een levensgevaarlijke actie die voor onrust zorgde aan boord. De verdachte kan tot twintig jaar cel krijgen voor het belemmeren van vluchtpersoneel.