Clicky


GEODIS opent nieuw logistiek centrum in Duitse Coswig

GEODIS opent nieuw logistiek centrum in Duitse Coswig
15-02-2022 11:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

COSWIG - GEODIS is van plan een nieuwe logistieke faciliteit te openen in Coswig. De nieuwe faciliteit voldoet aan de nieuwste milieu- en veiligheidsnormen en zal naar verwachting in oktober van dit jaar klaar zijn voor gebruik. Het nieuwe logistieke centrum in de regio van Dresden is een voorbeeld van de voortdurende expansie van de wereldwijde transport- en logistieke dienstverlener in Duitsland.

Het nieuwe logistieke centrum biedt klanten een breed scala aan diensten. Deze omvatten inkomende en uitgaande logistiek, diensten met toegevoegde waarde, after-sales en retourlogistiek, evenals hightechdiensten, bijvoorbeeld de reparatie en renovatie van informatietechnologieproducten, evenals de assemblage en softwareconfiguratie van apparaten, tot en met de installatie bij de klant. Value-added services, zoals flow- en transportmanagement via de Control Tower en e-logistics en e-fulfillment services, vervolledigen het dienstenaanbod op de nieuwe Coswig-locatie.

Verkeerstechnisch is het nieuwe logistieke centrum via de S84 en B6 direct aangesloten op de snelweg A4 - Bad Hersfeld - Görlitz.

De nieuwbouw, ontwikkeld door Garbe Industrial Real Estate, specialist in logistiek en bedrijfsvastgoed, zal voldoen aan strenge veiligheids- en milieunormen. Zo is het de bedoeling om de vloeren van de twee grote hallen te bekleden met WGK (waterbedreigingsklasse) folie. Met een fotovoltaïsch systeem op het dak kan GEODIS een groot deel van zijn elektriciteitsbehoefte dekken.

Verdere duurzame maatregelen zoals het vergroenen van de gevel en het planten van 110 bomen en 547 struiken in de buitenruimte zullen een extra bijdrage leveren aan het verbeteren van de carbon footprint, net als oplaadpunten voor auto's en fietsen.

“De nieuwe multi-user faciliteit in Coswig is een volgende stap in onze groeistrategie. Als centraal multimodaal transportknooppunt biedt het grootstedelijk gebied van Dresden ideale omstandigheden voor snelle en milieuvriendelijke transportroutes binnen Duitsland, maar ook naar Polen en Tsjechië”, benadrukt Thomas Kraus, GEODIS President & CEO Noord-, Oost- en Centraal-Europa.