Clicky


Action breidt logistieke netwerk uit met elfde Europese distributiecentrum

Action breidt logistieke netwerk uit met elfde Europese distributiecentrum
09-02-2022 16:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BIERUN - Action heeft vandaag zijn tweede distributiecentrum geopend in Polen, gelegen in Bieruń. Daarmee staat de teller van de internationale non-food discounter op elf DC’s in Europa.

Met de opening wordt Actions verdere expansie in Polen logistiek ondersteund. In 2017 opende de eerste winkel in het land en in 2019 werd een eerste Poolse DC geopend in Osla. Inmiddels telt het land bijna 180 Action-winkels, dat aantal gaat komende jaren verder omhoog.

Afgelopen oktober ging DC Bierún operationeel van start, uiteindelijk zal het zo’n 200 winkels gaan beleveren. De officiële opening vandaag markeert een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Action in Oost-Europa. Dit is het eerste buitenlandse DC in volledig eigendom en beheer voor Action, naast de twee in Zwaagdijk-Oost en Echt (Limburg). Afgelopen september werd nog een DC geopend in Bratislava.

BREEAM Excellent-certificaat

De formule van Action slaat ook in Oost-Europa aan, door het steeds verrassende aanbod tegen lage prijzen. De van oorsprong Nederlandse keten investeert fors in verduurzaming van het assortiment en productkwaliteit, meer details daarover maakt Action gaandeweg de eerste helft van dit jaar bekend.

Het nieuwe distributiecentrum in Bierún heeft een BREEAM Excellent-certificering en behoort daarmee tot de meest duurzame van Polen. Het gebouw is 60.800 m2 groot, waarvan meer dan 58.000 m2 opslagruimte wat plaats biedt aan 56.000 pallets. Daarnaast is er 2500 m2 aan kantoor- en sociale ruimte.

Duurzaam en functioneel

Action en de internationale vastgoedontwikkelaar Panattoni realiseerden het DC met speciale aandacht voor het milieu. Centraal stond de combinatie van functionaliteit en duurzaamheid. Daarin zijn zoveel mogelijk milieuvriendelijke details opgenomen, van gebruikte materialen tot constructiedetails en geïnstalleerde apparatuur. Zo wordt water verwarmd met behulp van zonnecollectoren en zorgen zonnepanelen voor elektriciteit. Verder wordt gebruikgemaakt van intelligente energie- en watermeters, energiezuinige ledverlichting in het gehele gebouw en eromheen. Voor elektrische voertuigen zijn er oplaadstations geplaatst.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    action nederland