Clicky


UPS Healthcare lanceert actief koelketentransport gericht op de behoeften van de Nederlandse farma- en gezondheidszorgsector

UPS Healthcare lanceert actief koelketentransport gericht op de behoeften van de Nederlandse farma- en gezondheidszorgsector
08-02-2022 10:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROERMOND - UPS Healthcare investeert dit jaar verder in de Benelux met de lancering van de nieuwe koelketendienst voor wegtransport. Deze dienst is actief over de hele markt en beschikt over sorteerhubs in zowel Roermond als Venlo. Hiermee komt UPS tegemoet aan de snelgroeiende vraag naar gespecialiseerd transport vanuit de farma- en zorgsector.

De transportdienst, die het bestaande aanbod van koelketendiensten in Italië, Hongarije, Polen, Tsjechië en het VK aanvult, speelt in op de groeiende behoeften van de klanten van de koerier in de Benelux, waar de totale uitgaven voor gezondheidszorg in 2020 in Nederland 11,2 procent van het BBP vertegenwoordigden.

Nu de zorgsector groeit en een trend toont van gespecialiseerde farmaceutische producten en biologische therapeutische geneesmiddelen – een snel evoluerende markt die in 2025 wereldwijd 370,14 miljard euro zou bereiken worden precisie- en temperatuurgecontroleerde logistiek steeds belangrijker. De voertuigen van de nieuwe koelketenvloot van UPS zijn dan ook uitgerust met dubbele-temperatuurcontrole voor transport bij temperaturen tussen 2 tot 8 graden en 15 tot 25 graden Celsius. Bovendien is het mogelijk om de zending op de voet te volgen, wat bedrijfsleiders helpt om betere beslissingen te nemen over risicobeheer en prestatieverbetering in hun toeleveringsketen.

In 2021 breidde UPS haar campus in Roermond uit met 30 nieuwe vriezers, zo’n 1.900 koelpalletplaatsen en ongeveer 1.400 vriezerpalletplaatsen. Met de lancering van de actieve koelketenvloot ontwikkelt en innoveert UPS Healthcare haar dienstverlening en speelt het in op de groeiende behoefte aan gespecialiseerd transport.

"De afgelopen twee jaar hebben het belang van de gezondheidszorgsector zichtbaar gemaakt en de complexiteit van farmaceutische toeleveringsketens blootgelegd,” zegt Anouk Hesen, Operations Director, UPS Healthcare West Europe. "Technologieën die end-to-end zichtbaarheid van locatie en temperatuur mogelijk maken, zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat patiëntkritieke producten worden afgeleverd waar ze moeten zijn, op het juiste moment en op de juiste temperatuur."

De nieuwe vloot, die voort wordt gedreven door ervaren en getrainde chauffeurs binnen het strategisch ontwikkelde farmanetwerk van UPS Healthcare, biedt onder andere de mogelijkheid voor bezorging de volgende dag, distributie van deur tot deur en LTL-verzending (deelbezorging) in de Benelux.