Clicky


Kivits Logistics Group neemt de activiteiten van Fresh Flow over

Kivits Logistics Group neemt de activiteiten van Fresh Flow over
04-02-2022 17:32 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

ZELLIK - De Ieperse Food Associates Group N.V. (FASG) heeft met de Waalwijkse Kivits Logistics Group B.V. (Kivits) overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van haar dochterbedrijf Fresh Flow B.V. in Willebroek, België. Alle klanten en personeelsleden gaan mee over naar Kivits. Kivits zal de activiteiten van Fresh Flow gaan integreren in haar Belgische vestiging Kivits Logistics, te Zellik. Tevens zijn FASG en Kivits een langdurig partnership overeengekomen voor diverse supply chain services voor haar dochter Delisol.

Stijn Switten (Chairman - Food Associates Group): “Wij zijn als bedrijf erg blij om in Kivits een partner te hebben, aan wie wij onze logistieke dienstverlening de komende jaren kunnen toevertrouwen. Het feit dat beide bedrijven gestoeld zijn op eenzelfde kernwaarden zoals kwaliteit, duurzaamheid en persoonlijke samenwerking, maakt dat wij ook met een gerust hart onze medewerkers aan hen kunnen overdragen. Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat Kivits door haar jarenlange ervaring en opgebouwde know-how garant staat voor een flexibele, betrouwbare en performante logistieke dienstverlening die in het kader van het afgesloten partnership groeipotentieel biedt aan beide partners.”

“Ook wij zijn erg content met de overname van de activiteiten van Fresh Flow. Met name met de innige samenwerking met FASG en haar dochteronderneming Delisol, maar ook omdat de andere klanten erg goed bij ons passen”, aldus Rob van Opzeeland (CEO Kivits).

“Wij kennen elkaar al een tijd omdat Kivits reeds vele jaren de distributie voor Delisol mocht verzorgen. Al pratende met FASG kwamen we tot de overtuiging dat activiteiten van onze Belgische vennootschap in Zellik en die van Fresh Flow erg dicht bij elkaar liggen. Focus, schaalgrootte, verduurzaming en efficiency zijn key in logistiek. Kivits streeft serieuze langdurige partnerships met haar klanten na; de activiteiten van Fresh Flow en de behoefte van Delisol sluiten naadloos aan bij onze visie en kernwaarden.”

Food Associates Group is een Belgische, internationaal actieve voedingsgroep met als bedrijfsmissie het vervaardigen en vermarkten van hoog kwalitatieve, breed inzetbare en op ambachtelijke kennis geënte gezonde en smaakvolle voedingscreaties, gebruik makende van schaalbare, innovatieve technieken in een duurzaam productie- en supply chain-model. De groep is actief in retail, foodservice en als toeleverancier van voedingsbedrijven. Naast Delisol, specialist in mediterrane groenten en vegetarische creaties, behoort ook de biologische en CO2-neutrale bakkerij De Trog tot de groep.

Fresh Flow is een logistieke dienstverlener die instaat voor de ontzorging van logistieke activiteiten. Fresh Flow biedt de standaard logistieke activiteiten aan zoals transport en orderpicking; maar ook VAL-activiteiten zoals labeling – THT spuiten – ompak tot aan order entry en voorraadbeheer inclusief replenishment.

Kivits Logistics Group is een meer dan 75 jaar bestaand familiebedrijf, actief in alle geledingen van de logistiek van voedingsproducten die een geconditioneerd karakter hebben. Kivits heeft diverse gekoelde logistieke centra in de Benelux, een vloot van 150 gekoelde trucks en ca. 500 medewerkers.