Clicky

 
Transport Online - Mogelijk verband explosie bij fruitbedrijf Nieuwegein met drugsvangst

Mogelijk verband explosie bij fruitbedrijf Nieuwegein met drugsvangst

Mogelijk verband explosie bij fruitbedrijf Nieuwegein met drugsvangst
03-02-2022 22:46 | Algemeen | auteur ANP

NIEUWEGEIN - De explosie bij een bedrijfspand op een industrieterrein aan de Laagraven in Nieuwegein eind augustus is vermoedelijke gerelateerd aan de drugsvangst van 3500 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen, eerder die maand. Dat meldt de politie donderdag. De drugs zaten verstopt tussen een lading bananen en werden begin augustus door de Belgische politie in beslag genomen. De bananen waren geadresseerd aan het bedrijf in Nieuwegein, waar ze uiteindelijk ook afgeleverd zijn.

Volgens de politie is het een "zeer reëel scenario" dat de cocaïnehandelaren ervan uitgingen dat de drugs afgeleverd waren bij het pand in Nieuwegein. Op camerabeelden is te zien dat iemand iets voor 02.00 uur in de nacht van 27 op 28 augustus bij het Nieuwegeinse bedrijf aan komt lopen, iets bij het gebouw neerlegt en wegloopt. Niet veel later wordt melding gedaan van een explosie.

Bij de ontploffing raakte niemand gewond. Wel leidde deze explosie tot forse schade aan de voorgevel van het gebouw. De politie laat weten de zaak nog verder te onderzoeken. De drugs zijn na inbeslagname vernietigd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden