Clicky

 
Transport Online - Berging 'Mumbai Maersk' uitgesteld naar komende nacht

Berging 'Mumbai Maersk' uitgesteld naar komende nacht

Berging 'Mumbai Maersk' uitgesteld naar komende nacht
03-02-2022 17:15 | Incidenten | auteur Redactie

WANGEROOGE - De berging van het vastgelopen containerschip de 'Mumbai Maersk' is uitgesteld naar komende nacht. Aanvankelijk zou donderdagmiddag rond 12:00 uur een poging gedaan worden het schip vlot te trekken maar het hoge water was niet hoog genoeg om het schip succesvol vlot te trekken.

Vijf sleepboten en de multifunctionele schepen "Neuwerk" en "Mellum" varen rond de vastgelopen containerreus. Twee krachtige sleepboten uit Nederland zijn onderweg.

Volgens de voorspellingen zal de nachtelijke hoogwaterstand rond 02.00 uur hoger zijn. Volgens deskundigen is de berging lastig omdat het schip op een modderveld met slib ligt en dit goed hecht. Sleepspecialisten van de CCME waren 's middags al aan boord van het noodlijdende schip om de zware touwen goed te verdelen.

Volgens de CCME was de "Mumbai Maersk", varend onder de Deense vlag, op weg van Rotterdam naar Bremerhaven. Toen het schip op weg was naar de monding van de Weser, liep het woensdagavond om 23:05 uur aan de grond. Het zou om 0.45 uur in Bremerhaven aankomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden