Clicky


Levering Boeing 787 Dreamliners aan American Airlines uitgesteld

Levering Boeing 787 Dreamliners aan American Airlines uitgesteld
02-02-2022 23:06 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

FORTH WORTH - Luchtvaartmaatschappij American Airlines krijgt verschillende Boeing-vliegtuigen van het type 787 Dreamliner later binnen. Vliegtuigbouwer Boeing kampt nog altijd met productieproblemen en American Airlines zegt de grote toestellen nog niet zo snel nodig te hebben. De Dreamliners worden veelal gebruikt voor internationaal vliegverkeer, dat naar verwachting rond eind volgend jaar pas is hersteld van de coronacrisis.

Boeing heeft al langere tijd last van productieproblemen met de Dreamliners. De vliegtuigbouwer heeft de levering van de toestellen sinds oktober 2020 grotendeels gepauzeerd. Inmiddels staan er meer dan honderd van in de opslag. Samen met regelgevende instanties werkt Boeing aan een oplossing voor de problemen, terwijl het vliegtuigmaatschappijen moet compenseren voor de vertragingen.

Eigenlijk zou American Airlines begin volgend jaar al een aantal van de grote toestellen binnenkrijgen, maar dat wordt nu niet eerder dan het vierde kwartaal van 2023. Als alle zogeheten wide-body-toestellen volgend jaar al volgens de oorspronkelijke planning geleverd zouden worden, zouden dat er volgens de luchtvaartmaatschappij te veel zijn.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)