Clicky


Gemeente Krimpen aan den IJssel en Deal Drecht Cities verstevigen maritieme samenwerking

Gemeente Krimpen aan den IJssel en Deal Drecht Cities verstevigen maritieme samenwerking
01-02-2022 17:16 | Algemeen | auteur Redactie

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft via Deal een overeenkomst getekend met Rotterdam Maritime Capital of Europe, het samenwerkingsnetwerk van bedrijven, overheden, verenigingen en kennisinstellingen op maritiem gebied in de regio Rotterdam. Deal-directeur Martin Bloem en wethouder Anthon Timm van Krimpen aan den IJssel hebben daarvoor getekend.

Hiermee trekken de gemeenten Krimpen aan den IJssel, Rotterdam, de Drechtsteden, Schiedam en Gorinchem en partners gezamenlijk op voor promotie, (inter)nationale beurzen en handelsmisses en het verbeteren van het vestigingsklimaat voor bedrijven in de maritieme en offshore sector in de regio. Met als doel bedrijven, investeerders en werkgelegenheid aan te trekken.

Regionale samenwerking

In 2017 is de gezamenlijke promotie door het samenwerkingsverband ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’ gestart en de afgelopen jaren geïntensiveerd. Onder de vlag van ‘Rotterdam Maritime Capital of Europe’ wordt onder andere samengewerkt op het gebied van gezamenlijke maritieme promotie, (inter)nationale beurzen en handelsmissies en het optimaliseren van het vestigingsklimaat voor maritieme bedrijven. "Het mooie van deze samenwerking is dat de samenwerkingspartners in Rotterdam Maritime Capital of Europe elkaar zo goed aanvullen, hier komt het hele regionale maritieme netwerk bij elkaar", aldus Martin Bloem.

"In de Smart Delta Drechtsteden richten wij ons op de sectoren binnenvaart, maritieme maakindustrie, deltatechnologie en Smart Industry. Rotterdam focust zich op havenlogistiek en maritiem gerelateerde dienstverlening en Schiedam concentreert zich naast maritiem ook op de offshore markt. Gorinchem sloot zich in 2020 al aan en met Krimpen aan den IJssel erbij wordt het maritieme cluster steeds completer. Dit unieke netwerk vind je nergens ter wereld zo dichtbij elkaar."

Voor wethouder Timm is de ondertekening een logische stap. "Samen met de andere deelnemers versterken we dit unieke maritieme cluster en delen we de gemeenschappelijke uitdagingen als duurzaamheid en energietransitie. Zo weten we elkaar te vinden, kunnen we kennis met elkaar delen en ook digitaal een blok vormen als hét innovatieve havengebied van Europa. Bovendien zetten we ook gezamenlijk in op (inter)nationale promotie van de gehele sector. We kijken daarbij buiten de eigen gemeentegrenzen. Door deze samenwerking wordt het vestigingsklimaat van Rotterdam Maritime Capital of Europe versterkt en met deze overeenkomst bekrachtigen we de gezamenlijke ambities en doelstellingen."

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE