Clicky


Green Airlines stelt start op Airport Weeze uit

Green Airlines stelt start op Airport Weeze uit
01-02-2022 12:10 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

WEEZE/KARLSRUHE - Green Airlines stelt de start van haar vluchtoperaties vanaf Weeze Airport, die gepland stond voor 14 februari, uit. De reden is de snelle verspreiding van de Omikron-variant van het coronavirus, die een sterke invloed heeft op het reisgedrag. De nieuwe startdatum is 28 maart 2022. Passagiers die in de getroffen periode hebben geboekt, kunnen hun vlucht zonder problemen omboeken of hun ticketkosten onmiddellijk en volledig terugkrijgen.

Het uitstel heeft gevolgen voor tien lijnvluchten die Green Airlines vanaf 14 februari 2022 aan haar programma wilde toevoegen. Daartoe behoren de verbindingen van Weeze Airport naar Berlijn en München. Passagiers die door het uitstel worden getroffen, kunnen de vluchten gemakkelijk omboeken bij Green Airlines of hun geld volledig en onmiddellijk terugkrijgen. De verbindingen met Berlijn en München beginnen nu met de start van de zomervluchtregeling op 28 maart 2022. De vluchten van Weeze naar Sylt beginnen vanaf 2 april 2022 en worden niet beïnvloed door de wijziging.

"Door de omicron-variant zijn veel passagiers ontregeld, wat een enorme impact heeft op het hele luchtverkeer. De laatste ontwikkelingen in de pandemie laten ons daarom helaas geen andere keuze dan de start van onze nieuwe vliegverbindingen uit te stellen. Dit is de enige manier waarop wij onze pretentie van duurzaam luchtverkeer kunnen waarmaken. Wij verontschuldigen ons tegenover onze passagiers voor het veroorzaakte ongemak," aldus een woordvoerder van Green Airlines.

Green Airlines is een in 2020 opgerichte Duitse virtuele luchtvaartmaatschappij, die als doel heeft het vliegverkeer in Duitsland en Europa duurzamer en groener te maken. Binnen het tot nu toe unieke concept zet Green Airlines in op CO2-compensatie, het vermijden van plastic afval, samenwerking met lokale cateraars en efficiënte digitale bedrijfsprocessen.

Green Airlines vertrekt vanaf eind maart 2022 van de luchthaven Weeze naar Berlijn en München. Vluchten van de luchthavens Paderborn-Lippstadt en Weeze naar Sylt zullen eveneens in april 2022 van start gaan.