Clicky

 
Transport Online - Twee Volvo FH Electric trekkers voor VTS Transport & Logistics

Twee Volvo FH Electric trekkers voor VTS Transport & Logistics

Twee Volvo FH Electric trekkers voor VTS Transport & Logistics

BOXMEER - VTS Transport & Logistics uit Boxmeer heeft onlangs een order getekend voor twee Volvo’s FH Electric. De 4x2-trekkers worden na de zomer geleverd door BAS Truck Center. De elektrische trucks worden ingezet voor de duurzame distributie van medicijnen door Nederland, België en het Duitse Ruhrgebied.

“We willen onze dienstverlening verder verduurzamen en daarmee de belasting op de omgeving tot het absolute minimum beperken. Bovendien zijn er zero-emissie zones aangekondigd. Met deze elektrische trucks willen wij ervaring opdoen met het gebruik van en het rijden met batterij elektrische vrachtwagens”, verklaart Joost Hafmans, directeur van VTS Transport & Logistics.

De elektrische Volvo FH 4x2-trekkers worden gekoppeld aan ‘new cool’-opleggers die volledig elektrisch koelen. De trucks worden door VTS ingezet voor verschillende multinationals in de farmaceutische industrie. Ook de trajecten zijn divers. Zo gaan de trucks rijden door Nederland, België en het Ruhrgebied in Duitsland.

Brandstof besparen én elektrisch

“Steeds meer van onze opdrachtgevers vereisen een duurzame inzet. Alles wat wij doen op het gebied van verduurzaming wordt bijzonder positief gewaardeerd door onze klanten. Duurzaamheid is een belangrijk criterium wat meespeelt in de keuze van de juiste partner. Door naast het beperken van het brandstofverbruik nu ook elektrische trucks in te zetten, laten wij zien dat we ook in de toekomst de juiste partij zijn”, vertelt Joost Hafmans.

Opladen wordt op de hoofdvestiging in Boxmeer gedaan waar VTS beschikt over 5.000 zonnepanelen. “De opbrengst van deze panelen wordt gebruikt voor de dagelijkse werkzaamheden in het magazijn en de kantoren. Onze berekening laat zien dat we een gedeelte van de opbrengst ook kunnen gebruiken voor het opladen van de elektrische trucks. Daarnaast kopen wij sowieso zoveel mogelijk groene stroom in om de impact van onze werkzaamheden op het klimaat zo laag mogelijk te houden”, verklaart Joost Hafmans.

Achtergrond VTS Transport & Logistics

VTS Transport & Logistics is een snelgroeiende logistiek dienstverlener gespecialiseerd in opslag en distributie van farma- en healthcare producten. Duurzaamheid is voor VTS belangrijk. Door minder brandstof te verbruiken en door inzet van CO2-besparende alternatieven zet het bedrijf in op duurzame opties. Zo heeft VTS inmiddels al 22 Volvo’s FH I-Save rijden waarmee ze minder brandstof verbruiken en dus minder CO2 uitstoten. Nog eens 41 nieuwe Volvo-trucks met I-Save en zuinige Turbo Compound-motor staan in order voor levering in 2022.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden