Clicky

 
Transport Online - Kustwacht begint met verslepen vrachtschip Julietta D naar Rotterdam

Kustwacht begint met verslepen vrachtschip Julietta D naar Rotterdam

Kustwacht begint met verslepen vrachtschip Julietta D naar Rotterdam
01-02-2022 09:35 | Aanvaringen | auteur ANP

IJMUIDEN - De Kustwacht treft voorbereidingen om het maandag stuurloos geraakte vrachtschip Julietta D naar de haven van Rotterdam te verslepen. Een woordvoerder van Kustwacht Nederland meldt dat de situatie de afgelopen nacht stabiel is gebleven. "Als alles goed verloopt, kan het schip voor 12.00 uur in de haven zijn", aldus de woordvoerder.

Maandag hield het anker van de Julietta D het niet meer in het stormachtige weer, waarna het schip in een ankervak bij IJmuiden in aanvaring kwam met een ander schip. Na de aanvaring maakte de Julietta D water. Ook was het schip stuurloos. Daarom werden de achttien bemanningsleden van boord gehaald.

Maandagavond lukte het sleepboot de Sovereign een sleepverbinding met het vrachtschip tot stand te brengen. Er werd nog geprobeerd een tweede sleepverbinding aan te leggen aan de achterzijde van het schip, maar die brak daarna. Dinsdagochtend worden er met een helikopter drie extra mensen aan boord gebracht om die tweede verbinding te herstellen. "Als dat gelukt is, begint de sleepactie", aldus de kustwacht. Het schip ligt op ongeveer 12 kilometer van de kust.

De reddingsdiensten werkten door storm Corrie maandag onder zware omstandigheden. Aan boord van de sleepboot de Sovereign raakte iemand lichtgewond. Ook aan boord van een van de reddingsboten raakte iemand gewond. Inmiddels is duidelijk dat het om lichte verwondingen gaat. "Ze zijn er goed aan toe", aldus de woordvoerder.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden