Clicky

 
Transport Online - Qatar Airways plaatst grote orders bij Boeing

Qatar Airways plaatst grote orders bij Boeing

Qatar Airways plaatst grote orders bij Boeing
31-01-2022 23:11 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

WASHINGTON - Qatar Airways heeft twee grote orders geplaatst bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. De luchtvaartmaatschappij koopt 34 vrachtvliegtuigen van het type 777x en 25 toestellen van het type 737 MAX 10.

Daarnaast heeft Qatar Airways opties genomen voor de aanschaf van nog eens 16 777x-vliegtuigen en 25 737 MAX 10-toestellen. De overeenkomst tussen de maatschappij en Boeing werd getekend in het Witte Huis. De leider van Qatar is momenteel op bezoek in Washington. Met de deal zijn vele miljarden dollars gemoeid, maar doorgaans worden bij grote bestellingen kortingen gegeven.

Qatar Airways is in een conflict verwikkeld met het Europese Airbus, dat onlangs een order voor vijftig toestellen van het type A321neo van de maatschappij annuleerde. Airbus en Qatar Airways liggen in de clinch over de A350. Volgens Qatar Airways zijn er problemen met de verflaag en daarom worden die toestellen aan grond gehouden. De maatschappij wil een hoge schadevergoeding, maar dat ziet Airbus niet zitten.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden