Clicky

 
Transport Online - Sleepboot maakt verbinding met stuurloze vrachtschip Julietta D voor kust IJmuiden

Sleepboot maakt verbinding met stuurloze vrachtschip Julietta D voor kust IJmuiden

Sleepboot maakt verbinding met stuurloze vrachtschip Julietta D voor kust IJmuiden
31-01-2022 19:27 | Incidenten | auteur ANP

IJMUIDEN - [update 22:55 uur] De situatie rondom het maandag stuurloos geraakte vrachtschip Julietta D is stabiel, meldt Kustwacht Nederland. Maandagavond lukte het sleepboot de Sovereign een sleepverbinding met het vrachtschip tot stand te brengen. "Er wordt gewacht op rustiger weer en daglicht voordat het schip naar de haven van Rotterdam wordt gesleept", aldus de kustwacht.

Er werd nog geprobeerd een tweede sleepverbinding aan te leggen aan de achterzijde van het schip, maar die brak daarna. Deze tweede verbinding is niet essentieel, legde een woordvoerder van Kustwacht Nederland uit. "Ook aan één zijde kan het vrachtschip gesleept worden, maar een tweede verbinding biedt wat meer veiligheid." Het schip ligt op ongeveer 12 kilometer van de kust.

De reddingsdiensten werkten door storm Corrie maandag onder zware omstandigheden. Aan boord van de sleepboot de Sovereign raakte iemand lichtgewond. Ook aan boord van een van de reddingsboten raakte iemand gewond. Hoe erg die verwondingen waren, is niet bekend.

Aanvaring

Maandag hield het anker van de Julietta D het niet meer, waarna het schip in een ankervak bij IJmuiden in aanvaring kwam met een ander schip. Na de aanvaring maakte de Julietta D water. Ook was het schip stuurloos. Daarom werden de achttien bemanningsleden van boord gehaald.

Het door de storm op drift geraakte vrachtschip raakte daarna een platform in aanbouw in een gebied waar netbeheerder TenneT twee transformatorplatformen bouwt voor de aansluiting van windpark Hollandse Kust zuid. "Gelukkig was de situatie voor de ongeveer honderd aanwezige medewerkers veilig en was het niet nodig om te worden geëvacueerd", aldus TenneT.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden