Clicky

 
Transport Online - Lufthansa zou belang van 40 procent in Italiaanse ITA willen

Lufthansa zou belang van 40 procent in Italiaanse ITA willen

Lufthansa zou belang van 40 procent in Italiaanse ITA willen
22-01-2022 19:21 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/BLOOMBERG

ROME - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa zou een belang van 40 procent willen nemen in de Italiaanse luchtvaartmaatschappij ITA Airways, de opvolger van het failliete Alitalia. Dat meldt de Italiaanse krant Il Foglio op basis van bronnen.

Mogelijk kan het plan binnen enkele dagen naar buiten worden gebracht. Daar zou dan wel goedkeuring voor moeten komen van de Europese Commissie, aldus de krant. De partijen zijn volgens het dagblad dichtbij overeenstemming over de financiële samenwerking. Ook zouden ze de luchthaven Fiumicino van Rome willen gaan inzetten als hub voor vluchten naar Afrika en delen van de Verenigde Staten.

ITA-voorzitter Alfredo Altavilla had eerder al gezegd graag onderdeel te willen worden van Lufthansa. ITA is sinds 15 oktober operationeel als opvolger van Alitalia, dat ten onder ging na jarenlang verliezen te hebben geleden. De nieuwe maatschappij heeft ongeveer een kwart van het personeel en een aantal van de vliegtuigen van Alitalia overgenomen. Daarbij is flink gesneden in het aantal routes.

Lufthansa had bij de lancering van ITA verklaard dat het bereid was tot besprekingen over commerciële samenwerking met de Italianen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden