Clicky

 
Transport Online - Stena Line en Associated British Ports tekenen overeenkomst nieuwe terminal

Stena Line en Associated British Ports tekenen overeenkomst nieuwe terminal

Stena Line en Associated British Ports tekenen overeenkomst nieuwe terminal
21-01-2022 14:53 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HOEK VAN HOLLAND - Stena Line en Associated British Ports (ABP) hebben een overeenkomst gesloten om gezamenlijk een nieuwe vrachtterminal te ontwikkelen in de haven van Immingham in de Humberregio.

De 100 miljoen pond-overeenkomst stelt Stena Line in staat de nieuwe terminal de komende 50 jaar te exploiteren. Het is een belangrijke langetermijnverbintenis en stimulans voor de regio, waar het vrachtvervoer op routes van en naar de EU sinds de Brexit booming is.

Stena Line voert momenteel vier dagelijkse vrachtdiensten uit van de Humber regio naar Nederland v.v. Deze route is nu meer dan ooit in trek en dit zal naar verwachting verder toenemen.

In 2021 realiseerde Stena Line op hun Noordzeeroutes een recordniveau aan vrachtvervoer, waaronder een stijging van 28 procent op jaarbasis van onbegeleide vracht.

Begin dit jaar verplaatste Stena Line haar Rotterdamse vrachtdienst van Killingholm naar de haven van Immingham, qua tonnage de grootste haven van het Verenigd Koninkrijk, die eigendom is van ABP.

Deze stap heeft het bedrijf in staat gesteld om zowel de terminal- als de scheepvaartactiviteiten te kunnen leveren, wat heeft geresulteerd in verbeterde service en het uitbreiden van haar diensten aan haar belangrijke vrachtklanten in de regio.

Nu het vrachtaanbod blijft toenemen, is het van belang dat Stena Line capaciteit toevoegt en haar activiteiten in Immingham uitbreidt. Dat vereist een langetermijnoplossing die toegang heeft tot het belangrijke Humber-estuarium.

Dit zou snellere vaartijden mogelijk maken en biedt de mogelijkheid om grotere schepen te gebruiken, waarmee tegemoet zal komen aan de toegenomen vraag van exporteurs en importeurs uit de hele regio en de rest van het VK.

De overeenkomst omvat de verplaatsing van de huidige Immingham-vrachtactiviteiten van Stena Line naar een nieuwe locatie, grenzend aan Immingham Outer Harbour, waar ABP een speciaal voor dit doel te bouwen terminalfaciliteit zal ontwikkelen.

Niclas Martensson, Chief Executive Officer van Stena Line zei: "We zijn erg blij te kunnen melden dat we nu de volgende stappen zullen zetten in onze strategische visie voor onze routes tussen het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa. Onze vrachtniveaus bevinden zich op recordniveau en blijven toenemen, dus we willen voortbouwen op dit succes en aanvullende diensten bieden aan onze klanten. Onze langetermijnverbintenis zal een aanzienlijke boost geven aan de economie van de regio in termen van werkgelegenheid en inkomsten. We kijken ernaar uit om samen te werken met Associated British Ports om dit spannende project te ontwikkelen."

Simon Bird, Humber Director, Associated British Ports, zei: "We zijn verheugd om deze overeenkomst met Stena te realiseren, omdat het ook onderstreept dat ABP in de Humber-regio steeds sterker wordt. Stena Line zal toetreden tot een groeiend aantal commerciële partners die ervoor kiezen om gebruik te maken van de havens van ABP in de Humber, die uitstekende faciliteiten en verbindingen hebben voor handelaren in heel Europa en daarbuiten richting de Midlands en Noord-Engeland."

ABP is voornemens om in het begin van de zomer een aanvraag voor een Vergunningsbesluit in te dienen bij de Secretary of State for Transport met het oog op de ingebruikname van de nieuwe terminalfaciliteiten in 2025.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden