Clicky

 
Transport Online - Stadtwerke München breidt vloot uit met veertien Ebusco 18-meter bussen

Stadtwerke München breidt vloot uit met veertien Ebusco 18-meter bussen

Stadtwerke München breidt vloot uit met veertien Ebusco 18-meter bussen
13-01-2022 11:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEURNE - Ebusco heeft een vervolgorder ontvangen van Stadtwerke München. Het betreft een order van veertien Ebusco 2.2 18-meter bussen. De levering staat gepland voor eerste helft 2023. Redenen om voor Ebusco te kiezen waren onder andere de superieure batterijcapaciteit, het lage verbruik en de daarmee samenhangende concurrerende commerciële propositie.

Stadtwerke München heeft al ruime ervaring met de bussen van Ebusco. Er rijden momenteel twaalf Ebusco 2.2 12 meter bussen in de binnenstad van München en zeer recent zijn daar twee Ebusco 3.0 bussen, die in München hun wereldprimeur beleefden, bijgekomen.

Ebusco werkt als innovatiepartner al enkele jaren samen met Stadtwerke München en haar dochteronderneming Münchener Verkehrsgesellschaft (MVG).  Deze nieuwe order is een verdere bestendiging van dit partnership.

Peter Bijvelds, CEO Ebusco: “We zijn blij dat Stadtwerke München wederom kiest voor Ebusco. Naast de twaalf meter 2.2 bus en onze nieuwe generatie Ebusco 3.0 bus zullen ook onze 18 meter 2.2 bussen in het straatbeeld van Munchen te zien zijn. Stadtwerke München is al vanaf het begin een voorloper in de energietransitie. We zijn trots om als partner met Stadtwerke München bij te dragen aan onze gedeelde doelstelling om zero emissie vervoer zo snel als mogelijk in te voeren.”

Veit Bodenschatz, Member of the Board and Chief bus Operations van SWM/MVG: “Nadat de 12-meter bussen van Ebusco aan de verwachtingen voldeden, zien we er naar uit om straks ook met zijn grote broer de weg op te kunnen. Door geleidelijk over te schakelen op e-bussen willen we de klimaatdoelstellingen voor vervoer halen en het openbaar vervoer in München nog duurzamer maken.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden