Clicky

 
Transport Online - Van Oord verkoopt belang in windmolenpark

Van Oord verkoopt belang in windmolenpark

Van Oord verkoopt belang in windmolenpark
12-01-2022 17:49 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur ANP

ROTTERDAM - Baggeraar en maritiem dienstverlener Van Oord heeft zijn belang in het windmolenpark Borssele III & IV verkocht aan een Duitse belegger in hernieuwbare energie. Vermogensbeheerder Luxcara uit Hamburg neemt het belang van 10 procent over van het Nederlandse bedrijf in de bedrijvengroep die de windmolens exploiteert en onderhoudt.

Met de verkoop wil Van Oord geld vrijspelen om te kunnen investeren in eventuele nieuwe projecten. Welk bedrag met de overname is gemoeid, maakten de bedrijven niet bekend.

Het familiebedrijf maakt nu nog deel uit van het samenwerkingsverband Blauwwind, dat in 2016 een vergunning kreeg om Borssele III & IV voor de Zeeuwse kust te bouwen, exploiteren en onderhouden. Andere deelnemers zijn bijvoorbeeld olie- en gasconcern Shell en energiemaatschappij Eneco.

Van Oord was binnen dat verband verantwoordelijk voor de funderingen en de verbindingskabels van het windmolenpark. Dat bestaat uit 77 windmolens die evenveel elektriciteit opwekken als ongeveer 825.000 huishoudens verbruiken. Het windpark, dat sinds vorig jaar op volle kracht draait, is daarmee goed voor 2,5 procent van alle elektriciteit die in Nederland nodig is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden