Clicky

 
Transport Online - DB Schenker en Lufthansa Cargo verwelkomen Lenovo op hun CO2-neutrale vluchten

DB Schenker en Lufthansa Cargo verwelkomen Lenovo op hun CO2-neutrale vluchten

DB Schenker en Lufthansa Cargo verwelkomen Lenovo op hun CO2-neutrale vluchten
11-01-2022 17:23 | Luchtvracht | auteur Redactie

ESSEN/FRANKFURT/HONG KONG - Nog een grote wereldspeler sluit zich aan bij DB Schenker en Lufthansa Cargo op weg naar groenere supplychains: Wereldwijde leverancier van hardwaretechnologie Lenovo heeft besloten om 20 ton belastbaar gewicht per week van Shanghai (PVG) naar Frankfurt (FRA) te laten vliegen. De CO2-neutrale vrachtvlucht is wereldwijd de enige reguliere fullcharterverbinding die voor 100 procent wordt afgedekt door duurzame vliegtuigbrandstof (Sustainable Aviation Fuel). SAF wordt geproduceerd uit hernieuwbaar afval en residu-grondstoffen zoals gebruikte plantaardige oliën. De vervoerde producten van Lenovo zijn onder meer laptops, notebooks, en pc’s voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

Thorsten Meincke, Global Board Member voor Air & Ocean Freight bij DB Schenker: “Onze unieke SAF-fullchartervluchten helpen bedrijven om hun zendingen duurzamer te maken. Lenovo is een belangrijke klant voor dit baanbrekende initiatief en een voorbeeld hoe verladers op zoek zijn naar echte verandering in de richting van groenere transporten. We verwelkomen graag meer bedrijven die samen met ons hun supplychain CO2-vrij willen maken.”

Gareth Davies, Head of Global Logistics bij Lenovo: “Duurzaamheid is van cruciaal belang voor ons bedrijf en onze missie om slimmere technologie te leveren voor iedereen. We zijn er trots op dat we onze oplossingen verder versterken door deze samenwerking met DB Schenker en Lufthansa Cargo. Voor alle bedrijven en consumenten is het belangrijk om duurzaam werken steeds te verbeteren en we zijn dan ook erg blij met deze nieuwe samenwerking."

Ashwin Bhat, Chief Commercial Officer bij Lufthansa Cargo: “Onze gezamenlijke inspanning met DB Schenker om CO2-uitstoot te vermijden wordt steeds sterker. Een groeiend aantal klanten beseft dat we over de sectoren heen moeten samenwerken om ons gemeenschappelijke doel te bereiken. Alleen samen kunnen we echt een verschil maken. Met onze SAF-vluchten leveren we pionierswerk.”

DB Schenker en Lufthansa Cargo zijn in april 2021 begonnen met 's werelds eerste reguliere SAF-fullcharterverbinding tussen Frankfurt en Sjanghai, en hebben de gezamenlijke missie uitgebreid tot het gehele wintervluchtschema. De CO2 die vrijkomt bij de verbranding in de motor is in feite de CO2 die uit de atmosfeer is gehaald tijdens de fotosynthesefase van de planten die werden gebruikt om de oliën te produceren waaruit SAF wordt geraffineerd.

Door te kiezen voor de op SAF gebaseerde manier van vervoer die DB Schenker in samenwerking met Lufthansa Cargo aanbiedt, bespaart Lenovo ongeveer 20 ton conventionele kerosine per vlucht en dus 62 ton broeikasgassen (CO2e Well-to-Wheel) per week. Bovendien wordt de ongeveer 16 ton CO2e als gevolg van de productie en het vervoer van de SAF (upstream-emissies) gecompenseerd door compenserende maatregelen. In totaal wordt volledige CO2-neutraliteit bereikt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden