Clicky

 
Transport Online - Duitse politie haalt in totaal zeven vrachtwagens met foutieve verlichting van de weg [+foto's]

Duitse politie haalt in totaal zeven vrachtwagens met foutieve verlichting van de weg

Duitse politie haalt in totaal zeven vrachtwagens met foutieve verlichting van de weg [+foto's]
11-01-2022 12:43 | Overtredingen | auteur Redactie

LUDWIGSBURG - De Duitse politie heeft maandagavond op de Duitse A81 Stuttgart-Heilbronn zeven vrachtwagen uit het verkeer gehaald waarvan de verlichting aangepast was. De chauffeurs mochten hun rit niet voortzetten en kregen een boete van 180 euro. Daarnaast wordt er nagegaan of er een boeteprocedure tegen de voertuigeigenaren gestart kan worden.

De politie registreert al geruime tijd ondeugdelijke verlichtingssystemen op vrachtwagens. Naast verkeerd geschakelde verlichting zijn er ook verkeerde wattages, verkeerde kleuren en niet-goedgekeurde verlichting aangetroffen. Extra (niet-noodzakelijke) verlichting in alle kleuren worden ook achteraf op de voertuigen gemonteerd. Deze aanpassingen zijn niet toegestaan, omdat ze andere weggebruikers in gevaar kunnen brengen. Bij een algemene inspectie worden ze dan ook aangemerkt als een significant defect.

De politiemaatregelen hebben ook gevolgen voor ondernemers. De eigenaar is verantwoordelijk voor het voertuig en moet ervoor zorgen dat de voertuigen in goede staat verkeren. Wanneer een vrachtwagen stilgezet wordt vanwege ondeugdelijke verlichting kan dat gevolgen hebben en vertragingen opleveren voor de af te leveren vracht. Een verzekering dekt de extra kosten hiervoor niet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden