Clicky

 
Transport Online - DSV vergroot capaciteit APAC Air charter netwerk

DSV vergroot capaciteit APAC Air charter netwerk

DSV vergroot capaciteit APAC Air charter netwerk
10-01-2022 11:18 | Luchtvracht | auteur Redactie

TILBURG - DSV is 2022 goed begonnen door meer capaciteit toe te voegen aan het DSV air charter netwerk op twee specifieke routes van en naar de APAC-regio. Hiermee bieden wij nu drie keer per week vluchten van Hong Kong naar het Belgische Luik, en een nieuwe directe verbinding tussen Singapore en Los Angeles

Op dit moment wordt de wereldwijde luchtvrachtmarkt nog steeds geconfronteerd met capaciteitstekorten en aanhoudende backlogs. Een van de meest problematieke gebieden is de APAC-regio, waar overheden strikte COVID-19 beperkingen hebben opgelegd als reactie op de verspreiding van de Omicron-variant. Dit kan een uitdaging vormen voor bedrijven die afhankelijk zijn van transport van- en naar de Aziatische markt. Het is daarnaast zeer waarschijnlijk dat het aanstaande Chinese Nieuwjaar de complexiteit van deze situatie alleen maar verder zal vergroten.

"Als dienstverlenend bedrijf blijft ons hoofddoel altijd het helpen van onze klanten, zij vertrouwen op ons voor betrouwbare logistieke oplossingen. De huidige markt is op dit moment best chaotisch te noemen, met name de APAC-regio. Door ‘the Hong Kong Star’ verder uit te breiden, en ‘the Movie Star’ toe te voegen aan ons netwerk kunnen wij onze klanten toch weer nieuwe opties van- en naar Azië bieden", aldus Eric Tros, sales manager DSV Air & Sea Nederland.

The Hong Kong Star

DSV vergroot de capaciteit van ‘The Hong Kong Star’ (Hong Kong – Luik – Hong Kong) naar drie vluchten per week, waarbij elke vlucht een capaciteit heeft van 1.000 ton. Hong Kong is momenteel onderworpen aan strikte quarantaine voorschriften voor luchtvrachtbemanningen, waardoor sommige vervoerders hun vluchten van en naar Hong Kong tijdelijk opschorten. DSV kiest ervoor om te opereren met dubbele bemanningen die niet in Hong Kong zijn gevestigd, zodat ondanks de huidige beperkingen de activiteiten toch kunnen worden opgeschaald naar drie vluchten per week.

The Movie Star

De nieuwste route (Singapore – Los Angeles - Singapore) heeft de naam ‘The Movie Star’ gekregen, en heeft een vrachtcapaciteit van 1.000 ton. Door de geografische ligging van Singapore wordt het vaak gemeden door vervoerders die kiezen voor kortere routes van en naar Europa en de Verenigde Staten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden