Clicky


Vele wachtende vrachtwagens bemoeilijken hulpverlening bij ongeval Duitse A2

Vele wachtende vrachtwagens bemoeilijken hulpverlening bij ongeval Duitse A2 [+foto]
07-01-2022 09:58 | Ongevallen | auteur Redactie

LEHRTE - Vrijdagochtend vroeg werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Duitse A2 tussen Hämelerwald en Peine. Volgens de melding was daar een vrachtwagen gekanteld en zaten er twee mensen bekneld in de cabine.

Ter plekke bleek de vrachtwagen door de middengeleiderail gebroken en was daarna gekanteld. De combinatie blokkeerde alle rijstroken, wat leidde tot een plotselinge en extreme opstopping.

Bovendien zaten twee personen bekneld in de cabine. De brandweer heeft beide personen uit hun benarde positie bevrijd. Zij zijn overgedragen aan de hulpdiensten.

Hoewel het ongeval niet ver van de oprit van Hämelerwald was gebeurd, leidden de volledig geblokkeerde rijstroken en de plotselinge congestie tot problemen voor andere weggebruikers: veel vrachtwagens stonden stil op de linkerrijstrook en de vluchtstrook, wat tijdelijk leidde tot een geblokkeerde strook voor de hulpverleningsdiensten. Een bijna ondoordringbare muur van vrachtwagens verhinderde een vlotte doorstroming van de hulpdiensten - kostbare minuten gaan dan verloren, meldt een woordvoerder van de Duitse politie.

Na aankomst van een bergingsvoertuig is de gecrashte truck met aanhanger aan de kant geschoven, waardoor de vluchtstrook weer kon worden geopend. Hiervoor moest de A2 in beide richtingen tijdelijk helemaal worden afgesloten.