Clicky


Cocaïnevondst in Rotterdamse haven leidt tot aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek

Cocaïnevondst in Rotterdamse haven leidt tot aanhoudingen in internationaal drugsonderzoek
05-01-2022 17:31 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - Op donderdag 30 december werd in de haven van Rotterdam door het HARC-Team een partij van 4180 kilo cocaïne aangetroffen tussen een lading bananen. De container, afkomstig uit Ecuador, was bestemd voor de haven in Antwerpen. Tussen de bananen werd 4060 kilo aangetroffen, na een uitgebreide scan werd in het dak van de container nog eens 120 kilo gevonden. Daarmee is de vondst op de valreep de grootste van 2021. 

In Nederland werd de partij, met een straatwaarde van ruim 300 miljoen euro, uit de container gehaald en vernietigd. De container zelf werd doorgestuurd naar België. De Belgische autoriteiten volgden de container samen met het HARC-team vervolgens richting een loods in Essen, net over de grens bij Roosendaal.

De Belgische Federale Gerechtelijke Politie viel daar afgelopen maandag 3 januari binnen en arresteerde in totaal zeven verdachten. Het gaat om vijf Belgen en twee Britten. Zij zitten op één na allemaal inmiddels in voorlopige hechtenis. Het verdere onderzoek in deze zaak is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie in Antwerpen.

Het HARC-team is een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE