Clicky

 
Transport Online - Openbaar Ministerie legt lossen van schip in de haven van Delfzijl stil

Openbaar Ministerie legt lossen van schip in de haven van Delfzijl stil

Openbaar Ministerie legt lossen van schip in de haven van Delfzijl stil
05-01-2022 15:14 | Incidenten | auteur Redactie

DELFZIJL - Woensdag zijn onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie (OM) controles uitgevoerd op een schip in de haven van Delfzijl. Dit schip vervoerde afval afkomstig van de GasBehandelingsInstallatie Den Helder. Deze lading was bestemd voor de Opslag- en ScheidingsFaciliteit (OSF) in Delfzijl. Beide locaties zijn van de NAM.

Onderzoek wees uit dat dit afval in de ogen van het Openbaar Ministerie aangemerkt moet worden als gevaarlijk afval. Volgens de geldende vergunningen mag dergelijk afval niet worden ontvangen bij de OSF in Delfzijl. Het OM heeft besloten om het lossen van dit afval stil te leggen. De eigenaar dient dit nu aan te bieden bij een verwerker met de daarvoor beschikbare vergunningen, meldt het Openbaar Ministerie.

De controle van vandaag is uitgevoerd door de politie in samenwerking met de ILT, het SODM en het NFI. Aanleiding is een verdenking van overtredingen van de vergunningsvoorschriften. Deze controle is een onderdeel van het strafrechtelijk onderzoek naar productiewater dat vrijkomt bij aardgaswinning. Uit dat onderzoek is gebleken dat productiewater (afvalwater) mogelijk in strijd met de geldende regelgeving wordt verwerkt.

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden