Clicky

 
Transport Online - Maters uit Huissen neemt Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. over

Maters uit Huissen neemt Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. over

Maters uit Huissen neemt Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. over
03-01-2022 17:26 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HUISSEN - In 2018 is Transportbedrijf Maters Huissen BV gestopt met het internationale lange afstandsvervoer. Deze activiteit is destijds overgedragen aan een gespecialiseerde collega-vervoerder onder het credo ‘snoeien om te groeien’. Voor die groei-ambitie ligt de focus van Maters op vervoer ten behoeve van de bouw.

"Nadat we in de jaren daarna een mooi stuk organische groei hadden gerealiseerd, achten we de tijd nu rijp voor het doen van een overname", zegt algemeen directeur Willem-Jan van Vorstenbos.

Hij vervolgt: "Recentelijk heeft Maters met de familie Peeters uit het Limburgse Montfort overeenstemming bereikt over de overname van Transportbedrijf F.H. Peeters & Zn. uit die plaats. Naast het vervoer van stukgoederen heeft Peeters een aanzienlijke activiteit in het vervoer van prefabbeton, met name van breedplaatvloeren. Dit is een mooie uitbreiding en verbreding van Maters’ bestaande opdrachtenportefeuille in dat segment. Wij heten de vakmensen van F.H. Peeters & Zn. per 1 januari van harte welkom binnen Maters."

Om de klanten in de regio Midden-Limburg optimaal te kunnen blijven bedienen zal de standplaats aldaar door Maters worden gehandhaafd. Na de overname beschikt Maters over een vloot van 115 trekkende eenheden.

Maters was al marktleider in het vervoer van prefabbeton met open trailers voorzien van zelflossende rollerkranen met een hefvermogen van 20 tonmeter en hoger. Afgelopen zomer heeft Maters in dat zware segment de allereerste volledig elektrisch aangedreven rollerkraan op de weg gezet.

Transportbedrijf Maters Huissen BV is al meer dan 130 jaar een vooraanstaande specialist in het vervoer van bouw gerelateerde producten in Nederland, Nordrhein-Westfalen en Vlaanderen.

Het financieel solide familiebedrijf staat nu op de drempel van de vierde generatie eigenaren. Dit betekent dat iedere generatie gemiddeld méér dan 40 jaar aan het roer van de onderneming staat. Een van de kernwaarden van de onderneming is dus zeker ‘continuïteit en stabiliteit’.

Foto's

  • Remie Transport
    Remie Transport
  • J.Roeland
    Maters

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden