Clicky


Investeringsmaatschappij mag Multimodal Container Services, MCS Participaties II en MCS Wegtransport overnemen

Investeringsmaatschappij mag Multimodal Container Services, MCS Participaties II en MCS Wegtransport overnemen
30-12-2021 12:02 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

DEN HAAG - Vesters BidCo B.V., een onderdeel van de M&G Alternatives Investments Management Ltd., mag Multimodal Container Services B.V., MCS Participaties II B.V. en MCS Wegtransport B.V. overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 28 december 2021 besloten. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

M&G belegt in en beheert een breed scala aan activa, waaronder aandelen, vastrentende objecten en onroerend goed. M&G investeert in Groot-Brittannië, continentaal Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Vesters BidCo wordt gehouden door Infracapital Fonds III. Infracapital Fonds III is gevestigd in Luxemburg en wordt beheerd door M&G Alternatives Investment Management Limited.

Multimodal Container Services (MCS) werd in 1993 opgericht door particuliere investeerders en de NOM. De eerste jaren had het bedrijf nog geen eigen terminals, daar bracht de heer Holwerda in 1995 verandering in. Deze transportondernemer kocht twee terminals: één in Harlingen en één in Meppel. De terminal in Harlingen werd in 1997 gesloten.

MCS ging verder met terminals in Meppel en Groningen. Daar werd de depot- en opslagcapaciteit vergroot en werden de havenfaciliteiten verbeterd. Sinds 2012 heeft MCS ook een terminal in Leeuwarden. Dagelijks varen containerschepen af en aan: per jaar verscheept MCS ongeveer 100.000 containers.

De planningen voor het wegtransport worden op het hoofdkantoor in Drachten gemaakt. Op de terminals in Meppel, Groningen en Leeuwarden vindt de uitvoering plaats. MCS beschikt over een up-to-date wagenpark van zo’n 80 vrachtwagens.

 

Foto's

  • N. van Leeuwen Transport
    N. van Leeuwen Transport