Clicky

 
Transport Online - Ongeregistreerde (bouw)voertuigen krijgen coulanceperiode van zes maanden

Ongeregistreerde (bouw)voertuigen krijgen coulanceperiode van zes maanden

Ongeregistreerde (bouw)voertuigen krijgen coulanceperiode van zes maanden
23-12-2021 17:29 | Politiek | auteur ANP

DEN HAAG - Bouwvoertuigen en landbouwvoertuigen kunnen tot 1 juli volgend jaar rondrijden zonder registratie, schrijft demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur) in een brief aan de Tweede Kamer. Vanaf 1 januari 2022 geldt er een registratieplicht, maar er komt een zogeheten 'coulanceperiode' van een half jaar. Bestuurders van ongeregistreerde voertuigen krijgen dan geen boete. Dit om voorkomen dat werkzaamheden niet door kunnen gaan, schrijft Visser.

De uitzondering geldt alleen voor een ontbrekende registratie en bestuurders krijgen nog steeds een boete als ze rondrijden zonder verzekering. Verder mogen de ongeregistreerde voertuigen niet harder rijden dan 25 kilometer per uur. Harder rijden mag alleen als het voertuig een kentekenplaat heeft, en daarvoor is registratie nodig.

Niettemin roepen het ministerie en de RDW eigenaren op om voor 1 januari een registratie digitaal aan te vragen. Tot die datum kost het 18 euro om een voertuig vast te laten leggen. Na 1 januari betaalt men hier 140 euro voor, omdat dan de zogeheten conversieperiode is afgelopen. Vanaf dan is ook een keuring bij de RDW nodig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden