Clicky

 
Transport Online - Marechaussee vindt 20 procent meer illegalen in vrachtwagens

Marechaussee vindt 20 procent meer illegalen in vrachtwagens

Marechaussee vindt 20 procent meer illegalen in vrachtwagens
22-12-2021 19:18 | Criminaliteit | auteur ANP

DEN HAAG - De marechaussee heeft dit jaar al vijfhonderd illegalen gevonden die zich hadden verstopt in vrachtwagens. Het aantal mensen dat op die manier naar Engeland probeert te komen is met 20 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, aldus de dienst.

Dinsdagavond hield de marechaussee in Hoek van Holland een chauffeur aan met twee illegalen in zijn vrachtwagen. Volgens een woordvoerder van de marechaussee is de controle op "inklimmers en assenhangers" geïntensiveerd toen in de loop van het jaar bleek dat zich meer mensen in de wagens verstopten.

De marechaussee weet niet hoe het komt dat zich dit jaar meer illegalen in vrachtwagens verstopten. Er is volgens een woordvoerder sprake van een golfbeweging: soms zijn het er minder, soms ineens meer. Volgend jaar start een onderzoek naar de achtergrond van deze voorvallen.

Ook de logistiek maakt zich zorgen over het toenemend aantal illegalen dat op die manier Engeland hoopt te bereiken. De sector waarschuwt chauffeurs die de havens van Calais (Frankrijk), Zeebrugge (België) en Hoek van Holland gebruiken. Het advies is onder meer om niet dicht in de buurt van de havens van Calais te overnachten, uit te kijken in files en om goede verzegelingen te gebruiken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden