Clicky


DFDS bestelt nog eens 25 elektrische vrachtwagens

DFDS bestelt nog eens 25 elektrische vrachtwagens

ROTTERDAM - DFDS bestelt nog eens 25 elektrische vrachtwagens, naast de 100 elektrische vrachtwagens die in oktober 2021 zijn besteld. Het inzetten van elektrische vrachtwagens is een actie die DFDS onderneemt om de C02-uitstoot in 2030 met 45 procent te verminderen.

“Er is al veel vraag naar groene transportoplossingen bij klanten en onze samenwerking met Volvo Trucks stelt DFDS in staat om aan deze interesse te voldoen. Groene investeringen in de zware transportindustrie zijn een voorwaarde om de emissiereducties te bereiken die nodig zijn voor DFDS, klanten en de samenleving”, zegt Niklas Andersson, Executive Vice President en Head of Logistics Division bij DFDS

De leveringen van de nieuwe 25 elektrische vrachtwagens zullen plaatsvinden in 2023, en de leveringen van de eerste 100 elektrische vrachtwagens beginnen in het vierde kwartaal van 2022. De elektrische vrachtwagens zullen worden ingezet op routes in het DFDS logistieke systeem door heel Europa.

De Volvo FM Electric heeft een bereik tot 300 km op één lading met een afstand die kan worden verlengd tot 500 km. met een oplaadbeurt gedurende de dag. De Volvo FM Electric heeft een totaalgewicht van maximaal 44 ton en kan 's nachts en via snelladen met hoog vermogen onderweg worden opgeladen.

Foto's

  • DJMiddelkoop
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions
  • OTT Liquid Solutions