Clicky

 
Transport Online - Uitgeverij Plantyn besteedt logistiek uit aan CB

Uitgeverij Plantyn besteedt logistiek uit aan CB

Uitgeverij Plantyn besteedt logistiek uit aan CB
21-12-2021 10:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

ANTWERPEN/CULEMBORG - Uitgeverij Plantyn (onderdeel van Infinitas Learning) besteedt de complete opslag en distributie van haar lesmethodes en (studie)boeken uit aan logistiek dienstverlener CB. CB start met de eerste leveringen aan klanten van de educatieve uitgever in januari 2022.

CB realiseert voor Plantyn het voorraadbeheer, de levering naar schoolboekspecialisten, boekverkopers, webshops, scholen, universiteiten, studenten en scholieren, beoordelingsexemplaren en verwerking van retouren.

De Nederlandse tak van Infinitas Learning, Noordhoff, ging Plantyn voor door de complete opslag en distributie in 2019 aan CB uit te besteden. ”Met CB hebben we een partner die de boekensector in het algemeen én de educatieve sector in het bijzonder goed kent en die weet welke logistieke uitdaging onze vraag met zich meebrengt”, aldus Katleen Lanens, CFO van Plantyn.

De goede ervaringen van Noordhoff maakten de keuze voor CB een logische. Directeur Learning Solutions Maarten Cleeren van Noordhoff: “Snelheid, kwaliteit en het vermogen om snel te kunnen bewegen in een veranderende markt speelden een belangrijke rol in onze keuze, en dat is de afgelopen jaren een juiste keuze gebleken.”

Uitbreiding klantenkring educatieve uitgeverijen

Mathijs Suidman, Directeur Media CB, is verheugd over deze ontwikkeling: ”Plantyn is een grote en vernieuwende educatieve uitgever in België en we zijn er trots op hun logistieke partner te zijn. In het voortraject werken we al op een heel prettige manier samen, we kijken ernaar uit onze samenwerking voort te zetten.”

Met Plantyn breidt CB zijn klantenkring van educatieve uitgeverijen op een waardevolle manier uit, met nu ook een steviger positie in België. De groei in de educatieve sector sluit naadloos aan bij de strategie van CB.

Half november is gestart met de verhuizing van Plantyn-voorraden naar CB. CB start met de uitlevering aan Plantyns klanten in januari. Tot eind 2021 levert de huidige logistiek partner van Plantyn de producten uit.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden