Clicky

 
Transport Online - Geesinknorba gaat samenwerken met Hyzon en bestelt 300 vrachtwagens

Geesinknorba gaat samenwerken met Hyzon en bestelt 300 vrachtwagens

Geesinknorba gaat samenwerken met Hyzon en bestelt 300 vrachtwagens
17-12-2021 10:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

GRONINGEN - Hyzon, een toonaangevende wereldwijde leverancier van emissievrije elektrische voertuigen met waterstof-brandstofcellen, heeft donderdag 16 december een overeenkomst aangekondigd met Geesinknorba als exclusieve leverancier van emissievrije vrachtwagens. Geesinknorba zet al emissievrije voertuigen in in heel Europa, met naar verwachting nog eens 300 vrachtwagens of meer die gedurende het driejarige contract door Hyzon zullen worden geleverd.

De bedrijven verwachten dat de jaarlijkse vraag zal groeien naarmate klanten prioriteit geven aan het CO2-neutraal maken van afvalinzameling, en dit zal worden vergemakkelijkt door de beschikbaarheid van waterstof in heel Europa te vergroten. Recente aankondigingen over de productie van groene waterstof en de uitbouw van de waterstofinfrastructuur hebben na de COP 26-top in Glasgow een hoogtepunt bereikt.

De CEO van Hyzon, Craig Knight, beschreef de samenwerking als een samenwerking die voortkomt uit de wederzijdse ambitie om de lokale en de wereldwijde milieu-impact van afvalinzamelingsactiviteiten op korte termijn aanzienlijk te verbeteren.

"De samenwerking met Geesinknorba bouwt voort op een gedeeld begrip dat duurzame afvalinzameling een aanzienlijke impact kan hebben op het CO2-neutraal maken en het verbeteren van de kwaliteit van leven in onze woonwijken," zei Knight. “Om deze impact te realiseren, moeten de oplossingen toegankelijk, robuust en gebruiksvriendelijk zijn. Door de expertise van Geesinknorba en Hyzon te combineren, kunnen wagenparkbeheerders in heel Europa deze oplossing krijgen.”

Geesinknorba, een pionier in het ontwikkelen van emissievrije afvalinzamelingstechnologie, is actief in meer dan 30 landen en heeft meer dan 7.500 vuilniswagens op de weg; ze zijn ook de grootste aanbieder van batterij- en brandstofcel elektrische vuilniswagens in Europa. Om deze leidende positie te behouden en te versterken, zullen de afvalinzamelbakken, verdichtingsmechanismen en lifters van Geesinknorba allemaal beschikbaar zijn voor integratie met de Hyzon emissievrije voertuigplatforms.

Door de aard van hun dagelijkse werkzaamheden hebben dieselaangedreven vuilniswagens te kampen met hoge onderhoudskosten en een extreem laag brandstofverbruik, en zijn vaak de bron van geluidsoverlast in woonwijken. Afvalinzameling biedt een bijzonder geschikte toepassing voor waterstofbrandstofceltechnologie, aangezien het back-to-base-model een centrale tankinfrastructuur mogelijk maakt. Het dagelijks vele uren bedienen van het hydraulische verdichtingssysteem en de rooimachines is zeer veeleisend; De waterstof aangedreven brandstofceltrucks van Hyzon kunnen gemakkelijk aan deze operationele vereisten voldoen.

Batterij- en brandstofcel-elektrische voertuigen zijn ook aanzienlijk stiller dan traditionele vuilniswagens. Over de hele wereld komen door de overheid beheerde en geëxploiteerde wagenparken in opkomst, aangezien early adopters van voertuigen op waterstofbrandstofcel en beleidsmakers in heel Europa luidruchtig zijn in hun streven naar decarbonisatie, aanbestedingen uitschrijven en stimulansen geven voor emissievrije voertuigen.

De twee bedrijven zullen samenwerken om continu onderhoud en service te bieden aan eindgebruikers, zodat wagenparkeigenaren gemakkelijk kunnen overstappen op een emissievrije oplossing. De eerste Hyzon-trucks zullen naar verwachting door Geesinknorba worden ingezet bij de regering van Barcelona. Ze zullen worden geproduceerd in de fabriek van Geesinknorba in Emmeloord en in de fabriek van Hyzon in Groningen, Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden