Clicky

 
Transport Online - Lelystad Airport niet openen is enig juiste beslissing

Lelystad Airport niet openen is enig juiste beslissing

Lelystad Airport niet openen is enig juiste beslissing
15-12-2021 16:38 | Politiek | auteur ANP

DALFSEN - De enig juiste beslissing voor het nieuwe kabinet is om Lelystad Airport niet te openen. Lelystad Airport is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware bestuurlijke puinhoop. Een besluit tot opening is politiek onhaalbaar geworden. Dat vindt SATL, het samenwerkingsverband van 24 actiegroepen tegen de opening van Lelystad Airport als vakantievliegveld.

Voorman Leon Adegeest, die zelf meermalen fouten in berekeningen voor het vakantievliegveld aantoonde, is niet verbaasd dat een kabinetsbesluit over de opening uitblijft. "Lelystad Airport is onnodig, onhaalbaar en onrechtmatig", zegt hij. "De stikstofproblematiek, laagvliegroutes waarvoor geen oplossing is en ontbrekende vergunningen zijn onneembare hordes."

D66 en ChristenUnie zijn steeds verklaard tegenstander geweest van laagvliegroutes, die voor veel geluids- en milieuhinder gaan zorgen. SATL is tevreden dat de partijen hun verkiezingsbelofte niet hebben gebroken.

Stichting Red de Veluwe vindt dat "het nieuwe kabinet ongeloofwaardig is als ze klimaatmaatregelen op één zetten maar niet eens de uitstoot van een nog niet bestaand vliegveld kunnen stoppen nu de kans er is". Vorige week besloot de rechtbank in Den Bosch dat ongebruikte stikstofrechten niet gebruikt mogen worden om nieuwe activiteiten te ontplooien, aldus de stichting. Dat betekent dat Lelystad Airport ook geen stikstofrechten mag 'lenen' van Schiphol, zoals de bedoeling was. Dat is de nekslag voor Lelystad Airport, denkt Red de Veluwe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden