Clicky

 
Transport Online - Pre-lodgement vereist extra handelingen van vervoerder vóór vertrek

Pre-lodgement vereist extra handelingen van vervoerder vóór vertrek

Pre-lodgement vereist extra handelingen van vervoerder vóór vertrek
10-12-2021 14:30 | Transport | auteur Redactie

DEN HAAG - Voor alle goederen die u naar het Verenigd Koninkrijk vervoert, gelden vanaf 2022 volledige douanecontroles. Als lading eerst tijdelijk wordt opgeslagen in het VK verandert er niets voor vervoerders. Moet uw lading wél gelijk verder? Dan moet u zich als vervoerder aanmelden voor de zogenoemde Goods Vehicle Movement Service (GVMS) van het VK.

Voor lading onder pre-lodgement moet een vervoerder voordat hij naar de Nederlandse ferryterminal rijdt, apart actie ondernemen. In de Britse Goods Vehicle Movement Service (GVMS) koppelt de vervoerder eerst de in Groot-Brittannië gedane aangifte aan de trailer. Dit doet de vervoerder met behulp van de door de Britse importeur of zijn vertegenwoordiger aan de vervoerder doorgegeven MRN('s).

De Goods Movement Reference (GMR) die GVMS vervolgens genereert, geeft de vervoerd op bij de ferryboeking. Alleen als de ferryterminal bij aankomst van uw trailer over de GMR beschikt, kan uw lading zonder vertraging verder na aankomst in Groot-Brittannië.

Vraag als vervoerder per zending na voor welk model de Britse importeur (of zijn vertegenwoordiger) kiest: temporary storage of pre-lodgement. Dit moet u aangeven in uw boeking bij de ferry operator. Onnodige vertragingen aan de Britse grens zijn zo te voorkomen.

Let op: een foutieve keuze in het model kan niet meer gecorrigeerd worden na aankomst op de Nederlandse ferryterminals. De zending valt dan automatisch in het temporary storage model.

Om bij pre-logement zendingen gebruik te kunnen maken van GVMS registreert u zich als vervoerder eenmalig bij de Britse overheid. Hoe u vervolgens iedere keer per zending een GMR verkrijgt, leest u hier.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden