Clicky

 
Transport Online - Opnieuw drugs onderschept door Zr.Ms. Holland [+foto's]

Opnieuw drugs onderschept door Zr.Ms. Holland

Opnieuw drugs onderschept door Zr.Ms. Holland [+foto's]
09-12-2021 14:37 | Marine | auteur Redactie

DEN HELDER - Het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland heeft voor de derde keer in korte tijd een drugstransport onderschept. Op de Caribische Zee wist het patrouilleschip een snelle drugsboot te laten stoppen met aan boord twee opvarenden. Daarbij onderschepte het schip 235 kilo cocaïne. De vangst was al op 17 november, maar is vandaag pas bekendgemaakt.

De NH90-boordhelikopter ontdekte de drugsboot (een go-fast) bij een patrouille. Hierop zette Zr.Ms. Holland de achtervolging in met behulp van haar twee snelle FRISC-onderscheppingsvaartuigen. Aan boord daarvan zat een gecombineerd team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers. De NH90 ondersteunde de boardingoperatie vanuit de lucht.

De US Coast Guard hield beide opvarenden uit de Dominicaanse Republiek aan. De verdachten en de contrabande zijn overgedragen aan een schip van de Amerikaanse kustwacht voor vervolging in de Verenigde Staten.

Eind oktober wist het schip ook al twee drugstransporten te onderscheppen.

Kustwachttaken en counterdrugs

Zr.Ms. Holland is sinds mei actief in de regio. Het schip wordt onder meer ingezet voor counterdrugs operaties en bij humanitaire hulpverlening. Daarnaast wordt het ook ingezet voor diverse kustwachttaken in het Caribisch gebied zoals het opsporen van illegale visserij, milieudelicten en de inzet tijdens search and rescue. Het handhaven van de internationale rechtsorde is een van de grondwettelijke taken van Defensie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden