Clicky


Chr. Vermeer Transport kiest opnieuw voor duurzame vrachtwagens

Chr. Vermeer Transport kiest opnieuw voor duurzame vrachtwagens
03-12-2021 16:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DONGEN - Chr. Vermeer Transport heeft onlangs een nieuwe IVECO S-WAY Natural Power en een nieuwe Volvo FH LNG aan het wagenpark toegevoegd. Deze mooie trekkers rijden op (bio)LNG. Momenteel is dat de milieuvriendelijkste brandstof voor verbrandingsmotoren en hiermee vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Het familiebedrijf Chr. Vermeer Transport bestaat inmiddels bijna 75 jaar en heeft zich in de voorbije jaren ontwikkeld tot een middelgroot, veelzijdig transportbedrijf met zo'n 65 vrachtwagens, 30.000 m2 warehouse en 120 medewerkers. Ongeveer tien jaar geleden was Chr. Vermeer Transport de eerste transporteur in Nederland op biogas en daar is het milieubewuste inzicht niet bij gebleven.

"Transport wordt de komende jaren steeds duurzamer, de ontwikkelingen gaan snel. Bij Chr. Vermeer Transport vinden we het belangrijk dat economisch belang en de zorg voor het milieu in balans zijn", aldus directeur Christiaan Vermeer.

Dat zie je niet alleen terug op de weg, maar ook in hun nieuwe bedrijfspand en warehouse in Tilburg. Deze is van diverse moderne technieken voorzien: zo heeft het pand bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer maar heeft het inmiddels al 3000 zonnepanelen op het dak. Het doel is om zo veel mogelijk in eigen energie te voorzien en uiteindelijk ‘eigen’ groene stroom te gaan gebruiken voor elektrische distributietrucks.

De komende jaren verwacht Chr. Vermeer Transport door te groeien. “We hoeven niet per se groter te worden, maar we willen wel groeien in kwaliteit, maatwerk en duurzaamheid", zegt Christiaan. "Met de tijd meebewegen is het belangrijkste, vandaar onze keuze voor wederom een IVECO op (bio)LNG en een Volvo FH LNG."